Gündem
02 Ara 2021 12:42 Son Güncelleme: 02 Ara 2021 15:38

MİT'ten kritik operasyon: Duran Kalkan'ın korumalığını yapan terörist Türkiye'ye getirildi

MİT'in operasyonuyla terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey sorumlularından Duran Kalkan'ın korumalığını yapan Emrah Adıgüzel Türkiye'ye getirildi.

PKK/KCK terör örgütü mensupları 'Mazlum Jir Agiri' kod adlı Emrah Adıgüzel ve 'Sarina/Diljin' kod adlı Pervin Arslan, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen operasyonla Türkiye’ye getirildi.

2 YIL BOYUNCA KORUMALIĞINI YAPTI
Örgüte 2012 yılında katılarak Kuzey Irak’ta kırsal alanda faaliyet yürütmeye başlayan terörist Emrah Adıgüzel, örgütün sözde üst düzey sorumlularından olan Abbas kod adlı Duran Kalkan’ın 2 yıl boyunca korumalığını yaptı. Terörist Adıgüzel’in ayrıca örgütün Kuzey Irak’taki Gara, Sincar ve Hakurk alanlarında faaliyet yürüttüğü, Sincar alanında örgütün sözde istihbarat sorumluluğunu yaptığı ve 2020 yılında İran alanında görevlendirildiği öğrenildi. Terörist Adıgüzel’in İran alanında da örgütün bölge sorumluları arasında yer aldığı öğrenildi.

2014 yılında örgütün kırsal kadrolarına katılan terörist Pervin Arslan ise, Kuzey Irak’ın Metina bölgesinde ve Suriye’nin kuzeyinde faaliyet yürüterek, örgütün saldırı, sabotaj ve suikast birimlerinde yer aldı. Terörist Arslan’ın ayrıca 2019 yılında İran alanında görevlendirildiği ve sözde tim komutanı seviyesinde faaliyetler yürüttüğü öğrenildi.