Gündem
10 Ağu 2012 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

MİT'TEN AYDINLIK'IN CEMAAT RAPORU HABERİNE YALANLAMA!

MİT, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir cemaatle ilgili rapor hazırlandığı' iddialarını yalanladı.

MİT’ten yapılan yazılı açıklamada, bugün bir yayın organında ’’İşte MİT’in Yeni Cemaat Raporu’’ başlığıyla yayınlanan haberlerin, tamamıyla hayal ürünü olduğu, MİT tarafından hazırlanan böyle bir rapor bulunmadığı belirtildi.

"KASITLI OLARAK HAZIRLANDI"
Açıklamada, ’’Söz konusu haberin, dünyadaki ve özellikle bölgemizdeki sıcak gelişmelerle ilgili olarak belirli çevrelerce teşkilatımız aleyhine yürütülen çalışmalar doğrultusunda kasıtlı hazırlandığı ve servis edildiği değerlendirilmektedir’’ ifadelerine yer verildi.

MİT, konuyla ilgili gerekli hukuki girişimlerin başlatılacağını da duyurdu.

İŞTE AYDINLIK’IN O HABERİNDEN BİR KESİT;
MİT, cemaatin sermayesinin 150 milyar dolar olduğunu ve 65’i büyük olmak üzere 700 şirket tarafından desteklendiğini belirtiyor. Rapor Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla hazırlandıMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Fethullah Gülen’in önderliğini yaptığı cemaat hizmet hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir rapor hazırladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından Başbakan Erdoğan’a sunulan raporda, ekte cemaat hakkında bilgilerin yer aldığı 40 klasörün daha sunulduğu belirtiliyor.

MİT’in hazırladığı raporda, "150 milyar dolara ulaşan cemaat sermayesinin Fethullah Gülen cemaatinin destekleyicilerine ait olduğu belirtiliyor. Büyük bölümü kayıt dışı olan bu sermayeyi, cemaatin kontrolündeki şirketler elinde tutuyor. Bu şirketlerin yıllık iş hacmi ise 7 milyar doları aşıyor." deniliyor.

Bazı gazete, televizyon, dershane ve finans kuruluşlarının ismi verildikten sonra, "Cemaat, 65’i büyük kuruluş olmak üzere 700 şirket tarafından desteklendiği" ifadelerine yer veriliyor.