Gündem
29 Mar 2010 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

MİT'İN BAŞINA SÜRPRİZ BİR İSİM GELİYOR!.. İSTİHBARATIN PATRONU KİM OLACAK?

MİT Müsteşarı Emre Taner'in Mayıs ayında görev süresinin dolmasıyla, kurumun başına sürpriz bir ismin geleceği öğrenildi.

Taner'in emekliliği nedeniyle kurum içinde olduğu gibi kurum dışında da müsteşarlık heyecanı ve kulisi yaşanıyor. Alınan bilgiye göre, kurum içinde bazı isimlerin öne çıkmasına rağmen MİT Müsteşarlığı'na sürpriz bir ismin getirilmesi bekleniyor. TSK'nın da yakından tanıdığı bu isim Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Hakan Fidan olduğu öne sürüldü.
Uluslararası ilişkiler ve güvenlik konusunda uzman olan Dr. Fidan 1986-2001 yılları arasında 15 yıl süreyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptı. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargâhı'nda yurtdışı görevinde bulunan Dr. Fidan, 2003-2007 yılları arasında Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevini yürüttü.

Akademik kariyeri ve formasyonu da yüksek olan Dr. Fidan, yabancı ve yerli bir çok prestijli üniversite de ders verdi. Dr. Fidan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu. Dr. Fidan, halen Başbakanlık dış politika ve uluslararası güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Bu arada, 27 Kasım'da görev süresi sona eren ancak, 6 ay daha uzatılan Emre Taner'in Nisan ayında yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'na son kez katılacağı belirtiliyor. Mayıs ayı sonunda göreve veda etmesi beklenen Emre Taner'in, görev süresinin 6 ay uzatılması için 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın Ek. 29'uncu maddesini işletmişti.

Emre Taner'in yerine gelecek isim de Nisan ayının son haftası toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda belirlenecek. Asker ve Başbakanlığın üzerinde mutabakata vardığı ileri sürülen Dr. Fidan'ın önemli bir gelişme olmaması halinde Haziran ayı itibariyle bu göreve atanması bekleniyor.

Uluslararası deneyim ve birikiminin yanı sıra Dr. Fidan'ın 1968 doğumlu olması da bu göreve getirilmesinde rol oynadığı ifade edildi.

Öte yandan MİT'den daha önce ayrılan bazı eski MİT mensuplarının yeniden aktif göreve getirilebileceği gelen bilgiler arasında yer aldı.(ANKA)

ETİKETLER
#gazeteci #mit #ajan