Gündem
03 Şub 2015 18:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

MİT tırları haberlerine bir yasak daha!

MİT'e ait olduğu öne sürülen otobüs ve TIR'ların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili haberlere, soruşturma tamamlanıncaya kadar getirilen yayın yasaklarına bir yenisi daha eklendi.

Türkiye gündemine uzun süre meşgul eden MİT tırlarının durdurulması ve aranmasına ilişkin olayda yeni bir gelişme yaşandı.

Daha önce Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin üzerine vermiş olduğu yayın yasağına ek olarak davanın görüldüğü Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nden de yayın yasağı kararı çıktı.

Mahkemenin aldığı yasak kararını polis bu sabahtan itibaren basın yayın kuruluşlarına ulaştırdı.

Yasak kararında şikayetçi olarak K.H ismi görünürken 19 sanığın adı, adresi ve doğum tarihleri açık şekilde yer aldı.

Yayın yasağının gerekçesinde ise, “Milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, toprak bütünlüğünün korunması, devlet sırtlarının açıklanmasının ve bu şekilde suçun işlenmesinin önüne geçilmesi ile yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla 5187 sayılı basın yasasının 3. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince yayın yasağı konuşmasına karar verildi” ifadeleri yer aldı.

Sanıklar “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” ile suçlanıyor.