Gündem
04 Eki 2017 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

MİT TIR'ları davasında flaş gelişme; Enis Berberoğlu'nun avukatları...

Can Dündar, Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılanmalarına devam edildi..

Maltepe Cezaevi'nde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, çarşamba günü hakim karşısına çıktı. Berberoğlu, MİT TIR'ları haberi dolayısıyla açılan davada Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davaya dahil edilmişti.İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde izleyicilere kapalı olarak görülen ilk duruşmaya, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve İstihbarat Şefi Orhan Ceyhun Bozkurt katıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. 

BERBEROĞLU'NUN AVUKATINDAN REDDİ HAKİM TALEBİ

MİT TIR'ları görüntülerinin Cumhuriyet ve Aydınlık Gazetelerinde yayınlanması davası ile gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla açılan davanın birleştirldiği davanın görülmesine başlandı. Duruşmada, Enis Berberoğlu'nun avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Reddi hakim talebi değerlendirilmek üzere üst mahkemeye gönderildi. 

DAVALAR BİRLEŞTİRİLMİŞ

Bu arada mahkemenin celse arasında, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin 21 Ocak 2014'te "İşte TIR'daki Cephane" başlığıyla sürmanşet olarak Aydınlık Gazetesi'nde yayımlanmasına ilişkin gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve eski İstihbarat Şefi Orhan Ceyhun Bozkurt hakkında "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan 5'er yıldan 10'ar  yıla kadar hapis istemiyle açılan dava ile aynı olaya ilişkin Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7'şer yıldan 15'er yıla kadar yargılandıkları dava dosyasının birleştirilmesine karar verildiği ortaya çıktı.

Enis Berberoğlu hakkında tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 20 Aralık tarihine ertelendi. Kaynak: Enis Berberoğlu duruşmasında yeni gelişme