Gündem
04 Nis 2011 11:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

MİT ODATV'DE ÇIKAN BELGELERİN PEŞİNE DÜŞTÜ!

MİT, OdaTV baskınında bulunan gizli belgelerin kimler tarafından nasıl dışarı çıkarıldığını bulmak için soruşturma başlattı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kendisine ait belge ve dokümanların OdaTV’ye ‘nasıl ve kimler tarafından ulaştırıldığı’ konusunda soruşturma başlattı. Söz konusu döküman ve belgelerin MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu tarafından OdaTV’nin sahibi Soner Yalçın’a verildiği öne sürülmüştü. Tutuklanan Kozinoğlu sorgusunda iddiaları reddetmiş Oda Tv’nin adını daha önceden duymadığını söylemişti.

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen OdaTv baskınında ‘KOZİNOĞLU 3’ adlı klasördeki bir çoğu ‘gizli’ ve ‘hizmete özel’ ibaresi taşıyan MİT’e ait olduğu belirtilen belgeler ele geçirilmişti. Kozinoğlu’nun belgeleri OdaTV’ye sızdırdığı öne sürülmüş ve ‘Silahlı terör örgütüne üyelik, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hileyle alma, çalma’ suçlarından tutuklanmıştı. Kozinoğlu, MİT dökümanlarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı vermişti:

“...hiçbir belge vermedim. Verilmiş belgeleri de MİT Müsteşarlığı bulabilir. Bizde kompartımasyon sistemi vardır, başka odalara gidip belge alamam, o belgeler nereden çıktıysa yazıcısı bellidir. Her koridorda kamera vardır, koridorlara girmemiz yasaktır. Birimler arası geçişler yasaktır. Ben vermedim.”

MİT, şimdi belgelerin sızdırılmasını soruşturuyor.

MİT’in kritik belgeleri
OdaTV baskınında bir bilgisayarda ele geçirildiği belirtilen ‘KOZİNOĞLU 3’ isimli klasör içerisindeki belgelerden bazıları şöyle:
‘97.06.04 Gnkur İnceleme Sonuçları’ isimli dosya içerisinde ‘GİZLİ VE KİŞİYE ÖZEL’ ibareli, TSK’ya ait olduğu anlaşılan ‘BATI ÇALIŞMA GRUBU İNCELEME SONUÇLARI’ konulu, 15 sayfa doküman

‘Cüneyt ZAPSU hakkında bilgi’ isimli dosya içerisinde ‘GİZLİ’ ibareli 4 sayfalık belge

‘f güen h baş grupları arası gerginlk’ isimli dosyada ‘GİZLİ- KİŞİYE ÖZEL’ ibareli MİT’e ait olduğu anlaşılan iki sayfa belge
‘mit takdimi. fethullah gülen grubunun yurtdışı faaliyetleri’ isimli dosyada ‘GİZLİ’ ibareli, MİT’e ait olduğu belirtilen 22 sayfalık doküman
‘ABDULKADİR AYGAN’ isimli PDF dosyası içerisinde ‘GİZLİ’ ibareli 40 sayfa doküman