Gündem
17 Mayıs 2013 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

MİT BENİ NEDEN DİNLİYOR? MEHMET ALTAN SAMİMİ CEVAP BEKLİYOR!

Mehmet Altan: "Mahkemenin açıklamaları İnsanı ürkütüyor. MİT beni neden dinledi, açıklasın" diyor.

Gazeteci ve yazar Mehmet Altan,"Mahkemenin aldığı gizlilik kararı beni şaşırtıyor. Birtakım gizli belgeler, iri iri laflar, casusluk faaliyetleri ismimle anılıyor. İnsanı ürküten şeyler etrafımda dolaşıyor. Benim hayat ilkem saydamlıktır" dedi.
 Taraf’tan Aysun Yazıcı’nın haberine göre, MİT’in, sahte bir isimle gazeteci ve yazar Mehmet Altan’ın telefonlarını dinlemesiyle ilgili önceki gün görülen davada duruşmaların gizli yapılması kararı alındı.
 
SAMİMİ, AÇIK, ANLAŞILIR, İNANDIRICI BİR CEVAP BEKLİYORUM

 
Dinleme skandalıyla ilgili konuşan Mehmet Altan "MİT’in beni neden dinlediğini hâlâ anlayamıyorum. MİT savunmasında da casusluk faaliyetleriyle ilgili dinlemelerin yapıldığını söylüyor. Benim MİT’ten öğrenmek istediğim tek şey, bana beni neden dinledikleriyle ilgili, samimi, açık, anlaşılır, inandırıcı ve mantıklı bir cevap vermeleri. Çünkü ancak böyle bir şekilde yaşananları anlayabileceğim. Ben yıllardır toplumun gözü önünde bulunan, faaliyetleri fikir ve düşünce olan bir insanım. Normal hayatımda nasıl şeffafsam, telefon konuşmalarım da o kadar şeffaftır" dedi.
 
İNSANI ÜRKÜTÜYOR

 
Mahkemenin duruşmaların kapalı yapılması kararını da eleştiren Altan, "Mahkemenin aldığı gizlilik kararı beni şaşırtıyor. Birtakım gizli belgeler, iri iri laflar, casusluk faaliyetleri ismimle anılıyor. İnsanı ürküten şeyler etrafımda dolaşıyor" diye konuştu.