Gündem
25 Eyl 2022 00:40 Son Güncelleme: 25 Eyl 2022 00:50

Misvak dergisi cumhurbaşkanlığı seçim anketi yaptı, sonra da sildi! "Kimin yanındasınız?"

Misvak dergisi tarafından paylaşılan "Kimin yanındasınız?" anketinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkması üzerine sosyal medya hesabındaki paylaşım silindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda "Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının ardından birçok partili #yanındayım etiketiyle CHP liderine destek oldu.

"OY VERMEK İSTER MİSİNİZ?"

İktidara yakınlığıyla bilinen Misvak dergisi hesabından paylaşılan ankette "Siz kimin yanındasınız?" sorusu yöneltilerek sosyal medya kullanıcılarına Erdoğan ve Kılıçdaroğlu seçeneği sunuldu. Misvak takipçilerinden anketin paylaşılmasını da istedi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, anketi paylaşarak "Arkadaşlar Misvak denen … neyse bir anket yapmış. Oy vermek istermisiniz?" ifadelerini kullandı.

 

 

ANKETTEN KEMAL KILIÇDAROĞLU ÇIKTI

Özgür Demirtaş'ın paylaşımı ile anket kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Anketten yüzde 70'in üzerinde oy ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

 

"PAYLAŞIN DEDİLER, BEN DE PAYLAŞTIM"

Özgür Demirtaş'ın paylaşımından kısa bir süre sonra, Misvak dergisi açtığı anketi kaldırdı.

Demirtaş, "Misvak bir anket yapmıştı. Anketi paylaşın demişler. Ben de paylaştım. Sonuçtan pek memnun olmadılar sanırım az önce anketi silmişler. Twit bu kadar…" ifadelerini kullanarak anketin silinmeden önceki sonucunu paylaştı. Demirtaş da daha sonra tweetlerini sildi.