Dünya
21 Kas 2022 16:05 Son Güncelleme: 21 Kas 2022 16:07

Mısır'dan gündem olan fotoğrafla ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak için gittiği Doha'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışması gündem oldu. Mısır'dan fotoğrafın ardından ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce darbeci dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Katar’da görüştü. Erdoğan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışına katılmak için gittiği Doha’da Sisi ile çekilen görüntüleri uluslararası kamuoyunda da gündemin ilk sıralarına yerleşirken, Mısır’dan ilk açıklama geldi.

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, Mısır Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Katar’da tokalaşmalarının ikili ilişkilerde ilerlemenin başlangıcı olduğu konusunda mutabık kaldığını açıkladı.

9 YIL SONRA ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

Erdoğan da Katar’da Sisi ile yaptığı ayaküstü görüşmenin Mısır ile ilişkilerin düzelmesi için bir adım olduğunu söyledi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetiyle Doha'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, daha önce “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışmış, bu tokalaşma iki ülke arasında 9 yıl sonra en üst düzey görüşme olmuştu.

İkilinin bir aradaki görüntüleri Mısır basınında da gündem olurken, iki ülke arasındaki ilişkilerin 2013’te Müslüman Kardeşler iktidarının devrildiği darbeyle koptuğuna dikkat çekildi. Erdoğan ‘ın o dönemde Müslüman Kardeşler’e büyük desteği veren lider olduğu hatırlatıldı.