Gündem
03 Şub 2011 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

MISIR'DA İKİ TÜRK GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI!

Mısır'da Mübarek taraftarlarıyla muhalifler arasındaki çatışmalarda iki Türk gazeteci feci şekilde tartaklandı..

Mısır'da Mübarek taraftarlarıyla muhalifler arasındaki çatışmalarda ölü sayısı artıyor. Bu sabaha karşı gerçekleşen olaylarda, rejim yanlılarının protestoculara ateş açması sonucu, 4 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Tahrir Meydanı'ndaki gösterileri izleyen TRT temsilcisi Metin Turan ile Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek'in dövüldüğü bildirildi.

TÜRK GAZETECİLERİ DÖVDÜLER

Öte yandan Tahrir Meydanı'ndaki protesto gösterilerini izleyen TRT temsilcisi Metin Turan ile Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek, şiddete maruz kaldığı bildirildi.

Edindilen bilgiye göre, Turan, Tahrir Meydanı'na giderken Mübarek yandaşlarınca yolu kesilerek feci şekilde dövüldü. Mübarek taraftarları, Turan'ın kamerasını, parasını, fotoğraf makinesini ve cep telefonunu gasp etti.

Turan, kendi çabalarıyla Mübarek taraftarlarının elinden kurtularak Türkiye Büyükelçiliğine sığınmayı başardı. Vücudunda ağır darp izleri ve yüzünde sıyrıklar bulunan Turan'ı elçilik yetkililerinin hastaneye götüreceği belirtildi.

Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek ise önce muhalif göstericiler tarafından tartaklandı. Gösteri alanından çıkmaya çalışan Şimşek, daha sonra Mübarek yandaşları tarafından tartaklandı. Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.