Polemik & Kulis
10 Şub 2014 22:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Mirgün Cabas'tan Fatih Altaylı'ya jet yanıt! (Medyaradar/Özel)

Fatih Altaylı'nın Medyaradar röportajcısı Alev Gürsoy Cimin'e yaptığı açıklamalarda "tipik bir samimiyetsiz medya mensubu" diyerek suçladığı Mirgün Cabas'tan jet yanıt geldi.

artı 1'de geçen hafta yayınlanan Mirgün Cabas'ın sunduğu 'Her Şey' programına konuk olan Fatih Altaylı'ya Medyaradar röportajcısı Alev Gürsoy programda sarfettiği "Bazı yerlerde olmak, olmamaktan daha iyidir" sözünü hatırlatarak ne demek istediğini sordu.
Altaylı bu soru üzerine verdiği cevapta Mirgün Cabas için şunları söyledi:

Açık değil mi söylediğim? Orada Mirgün'e samimiyet dersi vermek istedim. Çünkü Mirgün ekranda jest ve mimikleriyle benim söylediğim "Sen de NTV'de baskıya maruz kalmadın mı?" cümleme son derece samimiyetsiz yanıtıyla ayıp etti. "Ben istifa ettim" dedi. ki bunun böyle olmadığını biliyoruz. NTV ekranından alıp, aynı grubun dergisine kaydırdılar. O da paşa paşa kabul etti. Sonra da ekranda bana ders vermeye kalkıştı. İstifa ettim diyen o kapıdan çıkar gider. Herkesi salak sanıyor Mirgün. Motosiklet üzerinde Türkiye turu yaptığını, haberden uzaklaşıp turizm programı yapmayı Kabul ettiğini, sonra da GQ’nun başına geçtiğini. Sonra oradan da alınınca ayrıldığını hatırlamayacak kadar aptal olduğumuzu düşünüyor. Tipik bir samimiyetsiz Türk medya mensubu. Sorularıyla ağzıma etse hiç bir şey demem. Ama samimi olacak önce. Adam olacak. Sözde kahraman olmayacak. “Evet benim de başıma geldi’’ demek çok mu zordu.

Altaylı'nın bu sözlerine Mirgün Cabas twitter'dan şöyle cevap verdi;

"Eğer üzerinde baskı varsa, kendini kullandırtma, ya da bize, burada bulunmam sizin için nimettir ben gidersem, kötüsü gelir demekötüsü gelsin, görelim. Herkes de o kuruma artık o yeni gelen adamın yönettiği kurum diye baksın. Sen bu işe paravan olma. Baskıları göğüslüyorum dediğin şey, gerçekleri eğip bükmek, sağlık bakanlığına basın müşavirliği yapmak. Bir de üzerine teşekkür bekliyor..Evet yaptığın haberin açıklamasını bakana yapmak zorunda kalabilirsin, ama bakanlık adına habere mazeret hazırlamak da senin işin mi? Fatih, eğer ben senin performansını gösterseydim sonsuza kadar NTV'nin yayın yönetmeni olurdum.. Beni kötü habercilikten almadılar görevdeneğer senin yaptığının yarısını yapmayı midem kaldırsaydı, ömrümün sonuna kadar GQ'yu da yönetirdim.ses kaydıma montaj yapıldı" diyen adam, işmden istifa ettim diye bana samimiyetsiz diyor... İşte bu yüzden sabaha kadar konuş fatih.."