Gündem
28 Eyl 2012 23:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:12

MİNE KIRIKKANAT'TAN O SÖZLERE İLGİNÇ TEPKİ; BAŞBAKAN HER ŞEYE MAYDANOZ OLUYOR!

Habertürk ekranlarında yayınlanan Basın Klübü'nde konuşan Mine Kırıkıkkanat'tan Başbakan Erdoğan'ı hedef alan ilginç eleştiriler geldi.

Erdoğan'ın önceki akşam katıldığı bir açık oturumda yaptığı açıklamaları yorumlayan Kırıkkanat "Başbakan herşeye maydanoz oluyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın cezaevindeki mahkumların eşleriyle 24 saat özel bir odada olmasına izin verileceği yönündeki açıklamasını yorumlayan Kırıkkanat bu düzeydeki bir detay uygulamanın Başbakan tarafından anons edilmesini eleştirdi.

BAŞBAKAN HER ŞEYE MAYDANOZ OLUYOR

"Dünyanın hiç bir demokrasisinde, ciddi bir devletinde mahkumların özel hayatını düzenleyen bir kanunu Başbakan anons etmez. Eğer bu bir müjde olarak veriliyorsa infaz dünyasına, çok özür diliyorum ama bunu söylemek Adalet Bakanı'na düşer. Başbakan'ı küçültür böyle bir lafı etmek. Herşeyle ilgili Başbakan konuşuyor. Ve konuştuğu şeye bakın yani. 24 saat mahkumlara vereceklermiş... Balyoz davasından sonra mikrofonlar Adalet Bakanı'na değil Başbakan'a uzanıyor. Herşeye maydonoza diyeceğim ama Sayın Başbakan çok önemli bir insan olduğu için burada herhangi bir şekilde ironi kullanmak istemiyorum. Bu kendisini de yordu bizi de yordu. Ben mahkumların özel hayatını düzenleyen bir hak ilerlemesinin anonsunu Başbakan'dan duymak istemiyorum. Bu her konuda böyle. Bu en son ve en uç örnek olduğu için verdim..."