Gündem
08 Şub 2023 14:45 Son Güncelleme: 08 Şub 2023 15:24

Mine Kırıkkanat deprem sonrası imamları hedef aldı: Kaç insanı kurtarıp doyurdular?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, Kahramanmaraş merkezli 7.7'lik deprem üzerinden İslam'ı ve imamları hedef aldı. "Papazlar afetlerde ön safta çalışır." diyen Kırıkkanat, "İmamlar ne yapıyor? Kaç insanı kurtarıp doyurdular? Hani İslami dayanışma?" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi hüzne boğan depremin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük afeti, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Elazığ'da da yakından hissedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen 7.7'lik depremin ardından afet bölgesinde, 52 il müftüsü ve 2 bin 500 Diyanet personelinin görevlendirildiğini bildirdi.

Diyanet personeli sahada var gücüyle çalışırken, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat onları hedef aldı.

Kaç insanı kurtarıp doyurdular?
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kırıkkanat, "Papazlar da halkı uyuşturmak, haksızlığın ve yoksulluğun kader olduğuna inandırmak için vardırlar. Ama afetlerde en ön safta yer alır, çalışırlar. Kiliseler insanları doyurur, barındırır, teselli eder. İmamlar ne yapıyor? Kaç insanı kurtarıp doyurdular? Hani İslami dayanışma?" ifadelerini kullandı.