Ekonomi
05 Haz 2023 08:51 Son Güncelleme: 05 Haz 2023 09:17

Milyonların beklediği asgari ücret zammında geri sayım! Gözler enflasyon verisinde…

TÜİK, mayıs ayı tüketici ve yurt içi üretici fiyatları enflasyonunu saat 10.00'da açıklayacak. TÜİK'in verileri açıklaması sonrası 5 aylık zam oranı kesinleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temmuz döneminde uygulanacak asgari ücret, emekli zammı ve memur maaş zammı için çalışmalarına 2 ay önceden başladı.

Milliyet'in haberine göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,07 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 1 ve en yüksek yüzde 2,4 aralığında yer alırken, yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği hesaplandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon farkına göre zam alacak. Nisan ayında açıklanan 4 aylık enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı da yüzde 15.21’e ulaştı. Daha önce en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması için düzenleme yapılmıştı. Bu zam döneminde, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklilerinin aylıklarının da kademeli olarak yükseltilmesi için çalışma yapılması bekleniyor. Emekliler için bir diğer beklenti de enflasyon farklarının üzerine refah payı ilave edilmesi