Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de beklenen açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonları ilgilendiren EYT ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Bilgin, EYT ve diğer konularda çalışmalar tamamlandığında önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de beklenen açıklama geldi - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmalar devam ederken Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlarca kişinin bekelediği yeni bir açıklama geldi. Bilgin, Bakan Bilgin EYT için çalışmalar tamamlandığında önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

113
Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de beklenen açıklama geldi - Sayfa 2

EYT ÇALIŞMASI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK
Bilgin, "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım. Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim. İstihdam daha önemlidir. Bu konuya üretim sürecine katılımına dikkatlerini çekmelerini istiyorum” dedi.

213
Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de beklenen açıklama geldi - Sayfa 3

"Bursa Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi" çerçevesinde Bursa’da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, bu proje ile 50 bin istihdam sağlanmayı hedeflediklerini ifade etti. Bilgin, EYT ve diğer konularda çalışmalar tamamlandığında önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

313
Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de beklenen açıklama geldi - Sayfa 4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, projeden söz ederek, “Bu proje ile sanayide 50 bin istihdam sağlamak istiyoruz. Bu programın başarılı olması sanayiye çeşitli sektörlerde yetişmiş iş gücü sağlamaktır. Bu Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar noktasında anlamlıdır. Türkiye gelişmekte olan bir ülkendir. Diğer gelişmekten olanlardan ayrışıyor. Yüzde 11,7 büyüyerek ayrıştık. Bunlardan biri de salgın döneminde açıkça gördük. Dünya’nın en hızlı büyüyen bir ülke olarak ayrıştık. Büyüme hızı oldukça iyi, 7,3 büyüdük. Sanayide büyüme devam ediyor. 9,1 sanayi sektörü büyüdü. Sanayideki imalat bütün sanayiyi sürükledi. 

413