Milyonları ilgilendiriyor: EYT’de aylık bekleyenler dikkat! 1 lira dahi borcu olsa…

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 3 Mart itibariyle başvuruda bulunan 1 milyon 900 bin vatandaşın emekli aylığı bağlandı. Başvuru sayısı ise 2 milyonu geçti, 650 bin kişi de eksik primini tamamlayarak emekliliğe hak kazandı. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü detayı ise önemli… İşte detaylar…

Milyonları ilgilendiriyor: EYT’de aylık bekleyenler dikkat! 1 lira dahi borcu olsa… - Sayfa 1

EYT kapsamında yapılan başvuruların yılsonuna kadar 2.5 milyona, ilerleyen yıllarda koşulları tamamlayacaklarla birlikte 4 milyon 800 bine ulaşması bekleniyor.

122
Milyonları ilgilendiriyor: EYT’de aylık bekleyenler dikkat! 1 lira dahi borcu olsa… - Sayfa 2

Emeklilik işlemleri tamamlananlar peşin ödeme, emekli aylığı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alıyor. Mart ayında müracaatta bulunup emekli aylığı en düşük emekli aylığına tamamlananlara farkları yatıyor.

222
Milyonları ilgilendiriyor: EYT’de aylık bekleyenler dikkat! 1 lira dahi borcu olsa… - Sayfa 3

Aylıklar ve farklar emeklilik başvurusu yapılırken Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilen banka hesaplarına yatırılıyor. Aylık işlemi tamamlanıp banka bildirmeyenler de ikametgâhın olduğu bölgedeki Ziraat Bankası'na giderek kimlik numarası ile aylığını alabiliyor.

322
Milyonları ilgilendiriyor: EYT’de aylık bekleyenler dikkat! 1 lira dahi borcu olsa… - Sayfa 4

SSK'LILAR BAŞI ÇEKİYOR

EYT ile emekliliğe hak kazananların yaklaşık 1 milyon 665 bini SSK'lı, 88 bin 650'si Bağ-Kur, 496 bini de kamu çalışanlarından oluşuyor.

422