Milyonlarca emekliye kötü haber! Maaş zammı yarı yarıya düştü

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşın bekleyişi sürüyor. EYT'liler ve emekliler ne kadar maaş alacaklarını bekliyordu. 2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verilerinin hesaplanmasının ardından SGK maaş hesaplama sistemi açıldı. Ancak milyonlarca vatandaş hayal kırıklığına uğradı.

Milyonlarca emekliye kötü haber! Maaş zammı yarı yarıya düştü - Sayfa 1

Sosyal Güvenlik Uzman Özgür Erdursun günler öncesinden "Yüzde 15 refah payı verildi. Bu yüzde 15 refah payı bunun üzerine yansıtılsa ne görüyorsanız aynısını görürsünüz

116
Milyonlarca emekliye kötü haber! Maaş zammı yarı yarıya düştü - Sayfa 2

. O refah payı yansıtılmazsa bırakın EYT'liler yeni yılda biraz daha yüksek aylık görmeyi, geçen yıla göre daha düşük aylık görecekler." açıklamasında bulunmuştu.

216
Milyonlarca emekliye kötü haber! Maaş zammı yarı yarıya düştü - Sayfa 3

EYT yasasının çıkmasını bekleyen milyonlarca vatandaş, yasanın çıkmasıyla birlikte alacakları maaşları hesaplayıp, planlarını ona göre yapmak istiyordu. Vatandaşların maaşlarını hesaplayabileceği uygulama ekranı SGK tarafından erişime açıldı.

316
Milyonlarca emekliye kötü haber! Maaş zammı yarı yarıya düştü - Sayfa 4

Ancak maaşlara Erdursun'un öngördüğü gibi 2022 sonu maaş zammı %14.51 olarak yansıtıldı. EYT'liler ve yeni emekli olacaklar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

416