Ekonomi
04 Oca 2024 18:13 Son Güncelleme: 04 Oca 2024 18:17

Milyonlarca çiftçiye güzel haber

2024 yılı itibariyle devlet tarafından ödenen sosyal destek ödemeler hızlandırıldı. Yeni yılın ilk ödemesi ise çiftçilere geliyor. Tarih belli oldu, ödemeler yarın hesaplara yatacak. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 5'inci dilim kapsamında üreticiye 36 milyon ödeme yapacak.

Yeni yılın ilk ödemeleri çiftçilere yapılacak. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) tarafından güzel haber verildi. Yarından itibaren 36 milyon lira banka hesabına geçiyor.

YILIN İLK ÖDEMESİ ÇİFTÇİLER EGELİYOR

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, 16-29 Aralık 2023'te teslim edilen ürün bedellerinin yüzde 50'sinin karşılığı olan 36 milyon liralık ödemeler, ortaklar tarafından 5 Ocak Cuma günü itibarıyla Ziraat Bankası ATM'lerinden çekilebilecek.

Kampanyanın başladığı 24 Ekim 2023'ten bu yana 2 milyar 820 milyon liralık alım yapan Marmarabirlik, 5'inci dilimle ortaklara bunun 1 milyar 256 milyon lirasını ödemiş olacak.

36 MİLYON TL ÖDENECEK

Ürün bedellerinin, kampanya başında açıkladıkları ödeme takvimi kapsamında ortakların hesabına yatırıldığını belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, şunları söyledi: "2023-2024 iş yılı ürün alım kampanyasının sonuna doğru geldiğimiz şu günlerde, gerçekleşen ürün alım miktarı ve üreticiye yapılan ödemeler bir kooperatif markası olan Marmarabirlik'in gücünü göstermektedir. Üreticisine sahip çıkan ve piyasa fiyatlarının belirlenmesinde öncü rol oynayan Marmarabirlik, zor bir ürün alım kampanyasının daha üstesinden gelmiştir. 180 daneden başlayıp 380 daneye kadar giden barem cetvelini baz alarak yaptığımız ürün alım değerlendirmesinde, diğer yıllara göre iri dane alım miktarının oldukça yüksek olduğu ve ortalama alım baremin kilogram başına 220 daneye denk geldiği görülmektedir. Bütün kooperatiflerimizde iri dane olduğundan ortalama alım fiyatımız da 91,50 liradır. Marmarabirlik tüm imkanlarını zorlamış ve böyle bir yılda ortaklarına sahip çıkmıştır."