Milyonlar bekliyordu! Emeklilere ne kadar zam farkı yatacak?

Meclis'ten geçen torba yasa sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 25 zam yapılan emekli maaşları ödenmeye başladı. SSK emeklileri zamlı maaşlarını dünden itibaren almaya başladı, Bağ-Kur emeklileri ise 25 Temmuz'dan itibaren alacak. Memur emeklileri ise zam farkı alacak. Peki hesaplara ne kadar zam farkı yatacak?

Milyonlar bekliyordu! Emeklilere ne kadar zam farkı yatacak? - Sayfa 1

SSK emeklilerine yüzde 25 zamlı maaşları dünden itibaren yatmaya başladı. TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe gider torba yasayla SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 19.77 ve memur emeklilerine yapılacak yüzde 17.55 oranındaki zam yüzde 25'e yükseltilmişti.

112
Milyonlar bekliyordu! Emeklilere ne kadar zam farkı yatacak? - Sayfa 2

Zamlı aylıklar dünden itibaren hesaplara yatmaya başladı. SSK emeklilerine dünden itibaren maaşlar yatmaya başlarken, Bağ-Kur emeklileri 25 Temmuz'dan itibaren zamlı maaşlarını almaya başlayacak.

Memur emeklilerine ise zam farkı verilecek. Peki emeklilere ne kadar zam farkı yatacak?

212
Milyonlar bekliyordu! Emeklilere ne kadar zam farkı yatacak? - Sayfa 3

Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Kurban Bayramı nedeniyle memur emeklilerinin Temmuz ayı ödemeleri erkene çekildi. Memur emeklileri, bayram öncesinde ikramiyeleriyle birlikte aylıklarını aldı. Yüzde 25 zam ile oluşan fark ise bu ay içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklayacağı tarihte hesaplara yatırılacak.

312
Milyonlar bekliyordu! Emeklilere ne kadar zam farkı yatacak? - Sayfa 4

Takvim gazetesinde yer alan habere göre memur emeklilerinin tamamı aylık maaş almıyor. Bu nedenle bazı emeklilere 1 aylık zam farkı verilirken, bazılarına da 2 ya da 3 aylık zam farkı verilecek.

412