Ekonomi
24 Mayıs 2022 22:24 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2022 22:51

Milyonlar bekliyor! İşte EYT'de son durum...

EYT yasası çıkacak mı? 1999 öncesinde sigorta kaydı başlamış ve 5 bin pirim gününü tamamlamış çalışanlar merak içerisinde araştırıyor. Konuyla ilgili son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı.

EYT konusu gündemde olmaya devam ediyor. 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirildi. Bu şarta tabi olan vatandaşlar konu ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ‘EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız’ demişti. Bakan Bilgin ise EYT'nin gündemde olduğu mesajını verdi. 

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı.
Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." dedi.