Gündem
07 Mar 2013 21:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

MİLYONER'DEKİ ÇOBANDAN İLGİNÇ GÖNDERME!

Milyoner'de yarışan Karslı çoban, benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir değil diyen Aysun Kayacı'ya göndermede bulundu.

Katıldığı yarışma programında 60 bin TL kazanan Karslı çoban Gürler Yücel, Selim İlçesi’ne bağlı Karakele Köyü’nde hayvanlarıyla ilgilenirken, hiç kimsenin dış görüntüsüyle değerlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.

İsim vermeden, ’Benim oyum ile dağdaki çobanın oyunu bir değil’ diyen manken Aysun Kayacı’ya da göndermede bulunan Gürler Yücel; “İnsanlar hiç kimsenin görüntüsü ile şahsiyeti, bilgisi arasında bir bağ kurmamalı” dedi.

Bir televizyon kanalında yayımlanan yarışma programına katılan ve başarılı performans göstererek 60 bin TL. ikramiye kazanan Gürler Yücel, çobanlık yaptığı köyden bilginin herkeste olabileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Karakele Köyü’nde otlattığı hayvanlara yem veren Gürler Yücel, çok zor şartlarda çobanlık yaptığını ve çobanlık yaparak çocuklarını okuttuğunu söyledi.

Gürler; “Böyle çalışmaktan bıkmıştım. Eve televizyon seyrederken ‘Kim Milyoner Olmak’ yarışma programını izledim. Çoğu sorulara cevap verebileceğimi anladıktan sonra yarışmaya katılmaya karar verdim. Önemli olan para değildi kendimi ölçmekti. Bilgimi öğrenmekti. Gittim katıldım. Şükür başarılıda oldum. Bu başarımdan dolayı da sevinçliyim” dedi.


“ELENSEYDİM ÇOK MAHCUP OLACAKTIM”

Elendiği takdirde çok mahcup olacağını belirten Selimli çoban Gürler Yücel; “Şunu da göz önüne alarak gittim. Ben orada 1,2,3 soruda elenseydim. Çok mahcup olacaktım. Ama onu geçeceğimden emin olduğum için gittim. Şu anda Aysun hanıma da bütün sosyal medyada yapılan yorumları tamamen okumadıkça ona bir şey söylemeyeceğim. Ben bilgiyi hafızama kaydetmeyi çok seviyorum. Yani bir olayın görüntüsünden çok içeriği beni ilgilendiriyor. Onun detayına indikten sonra nedeni, sebebi, olayın gideceği yeri incelerim. Ben o andaki o görüntüyü değil” diye konuştu.

Üstü kapalı manken Aysun Kayacı’ya da göndermede bulunan Yücel; “İnsanlar ön yargılı olmamalı. İnsanlar hiç kimsenin görüntüsü ile şahsiyeti, bilgisi arasında bir bağ kurmamalı. Bunun görüntüsü budur. Bunun bilgisi budur, bunun yaptığı iş budur. Bunun kültür seviyesi de buna göredir demesin. Kimin ne yapacağını kimin nerede ne iş yapacağını kimse bilemez” şeklinde konuştu.

Selim çoban Gürler Yücel, Karakale köyünde otlattığı hayvanların ahırda yemini verdi. Hayvanların buzağılarıyla tek tek ilgilen Gürler, finale kadar yarışmadığı için pişman olduğunu da sözlerine ekledi.