Gündem
13 Oca 2021 08:42 Son Güncelleme: 13 Oca 2021 09:58

Milyarlarca lira götürdü, şimdi arabuluculuğa geldi

Türk Telekom özelleştirmesi ile Türk bankalarının sırtına milyarlarca dolarlık batık kredi yükleyerek ülkeyi terk eden Hariri ailesi, Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen bir ziyaretle yeniden gündeme geldi.

Hariri'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği ve sürpriz sayılan ziyaretini önemli kılan nedenlerden biri, bölgede Hariri'nin iki önemli müttefiği sayılan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olması. Hariri geçen cuma günü Türkiye'ye gelmeden önce, BAE'ye gitmiş, ancak Suudi Arabistan'ı ziyaret etmemişti.

ARABULUCULUK İÇİN GELMİŞ...

Lübnan'ın el-Cedid kanalı, yeni hükümetini kurmakla görevlendirilen Saad Hariri'nin Türkiye ziyaretinin, Ankara ile Riyad arasındaki arabuluculuğun kapılarını açmak göreviyle geldiğini bildirdi.

Kanal, "Hariri'nin Türkiye'deki misyonu bir Arap ülkesi tarafından belirlenmiş ve oraya BAE onayıyla, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki arabuluculuk yapmak için gizli bir görevle Türkiye'ye gitti" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Departmanı yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın İstanbul'daki Vahdettin Sarayı'nda Hariri ile siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmenin yollarının yanı sıra bölgesel konularda işbirliğini görüştükleri bir toplantı düzenlediğini belirtti.

HARİRİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ TEPKİ TOPLADI!

Türk Telekom özelleştirmesi ile Türk bankalarının sırtına milyarlarca dolarlık batık kredi yükleyerek ülkeyi terk eden Hariri ailesi, Vahdettin Köşkü'nde Erdoğan ile bir araya gelmesi büyük tepki topladı.