Ekonomi
24 Ara 2022 10:54 Son Güncelleme: 24 Ara 2022 11:00

Milyarder Michael Bloomberg, Washington Post’u satın almayı düşünüyor

Konuya yakın kişilere göre dünyanın en zengin 12. adamı olan Michael Bloomberg, Washington Post'u ya da Wall Street Journal gazetesinin ana şirketi Dow Jones'u satın almayı düşünüyor.

Axios haber sitesinde yer alan habere göre Bloomberg L.P.'nin sahibi milyarder Michael BloombergWall Street Journal'ın ana şirketi Dow Jones'u veya Washington Post'u satın almakla ilgileniyor. Böyle bir birleşme, bir finansal veri ve haber devi yaratarak, dünyanın en zengin 12. adamının sektör üzerindeki güçlü hakimiyetini daha da sağlamlaştıracak ve muhtemelen şirketinin ana gelir kaynağı olan daha fazla Bloomberg Terminali satmasına imkan sağlayacak. 

Net servetinin 76,8 milyar dolar olduğu tahmin edilen Bloomberg, aynı zamanda Barron's ve MarketWatch'ın da yayıncısı olan News Corp'a ait Dow Jones'u satın almaya değer düşünüyor ancak eğer Amazon.com Inc.'in kurucusu Jeff Bezos satmayı düşünürse Post’u almakla ilgileniyor. 

Bloomberg veya Dow Jones bu haberlere yanıt vermedi ancak bir Washington Post sözcüsü Axios'a Post'un satılık olmadığını söyledi. Bezos, 2013 yılında Washington Post'u 250 milyon dolara satın aldı.

Ekim ayında Rupert Murdoch, medya imparatorluğu News Corp ve Fox Corp'u yeniden birleştirebilecek bir süreç başlattı. Murdoch şirketi ilk olarak 2007'de 5 milyar dolara satın aldı. 2019'da şirket 1,9 milyar dolar gelir açıkladı. Huber Research Partners'ta medya analisti olan Craig Huber, Murdoch'un Wall Street Journal'ı satması halinde şok olacağını söyledi. Muhtemel satışla ilgili haberlerin ortaya çıkmasının ardından, NewsCorp hisseleri yaklaşık yüzde beş artışla 18.0 dolara yükseldi. Ancak genel olarak, şirketin hisseleri 2022'de yüzde 18 düştü. 

Ağustos ayında, Washington Post'un mali durumunu bilen kaynaklar New York Times'a Post'un 2020'de üç milyondan az dijital aboneye sahip olduğunu ve dijital reklam gelirinin 2022'nin ilk yarısında 70 milyon dolara düştüğünü söyledi. Bu geçen yıla göre yüzde 15 düşüş anlamına geliyor.