Aydın Doğan 5 yıllık geleneği bu yıl da bozmadı!

Doğan Medya Grubu bünyesindeki tüm yayın organlarını Demirören Medya Grubu'na satarak medyadan çekilen Aydın Doğan, bu yıl da 5 yıldır sürdürdüğü gelenekten vazgeçmedi..

Sevgili MedyaRadar okurları, bir süredir birçoğunuz gibi bende medya dünyasından bıkıp usanmış biri olarak güney sahillerine yerleşerek güzel bir emeklilik hayali kurmaktayım. Antin kuntin işlerim olmadığından kuru maaş ile geçinip gitmekteyim. Arada ise özel günlerde Milli Piyango bileti alarak hayal kurmaktayım. Hem de ne hayaller, söylesem bana gülersiniz. O yüzden kendime güldürtmeyeyim. Çok mu ısrar ettiniz? Peki, talih kuşu tepeme konduğunda güneyde bir huzur evi kuracağım ve bu mesleğe ömürlerini vakfetmiş, ‘kalemini kırmış ama satmamış’ dostları orada ağırlamak gibi. Hayal işte! Başta söylemiştim gülmeyin diye!

Neyse sevgili dostlar, kimisi için umut, kimisi içinse sadece eğlence kaynağı olan Milli Piyango, bu yıl 70 milyon TL veriyor ya. Zenginlik hayalleri kurmaya başlayanlar arasında bir ‘milyarder var’ dersem ne dersiniz?

Efendim mevzunun özü şu, eski medya patronu Aydın Doğan son 5 yıldır her yıl düzenli olarak 5 bin adet yılbaşı bileti alırmış. Çeyrek mi, tam bilet mi onu öğrenemedim. Aydın bey aldırttığı bu biletlerin arkasına da, ‘Aydın Doğan ortaktır’ yazdırıp eş, dost tüm akrabalarına hediye olarak dağıtıyormuş. Aydın bey ‘hediyesini’ belli ki sağlam kazığa bağlıyor! Olur da çıkarsa, ‘yarısı benim haa’ durumları. Aydın bey bugüne kadar eşeğini hep sağlam kazığa bağlamış biri olarak bilinir! Bu özelliği, ‘piyango’ işinden de belli. Gerçi ikramiyenin çıkması durumunda işin yasal durumları nedir? İnanın hiç merak bile etmiyorum! 

Bu arada, parasının kıymetini bilen Aydın bey geçtiğimiz aylarda Londra’da yeni bir yatırıma daha imza atmış ve 46 milyon Sterlin’e bina almıştı. Emeklilik için iyi bir yatırım! Bu yatırım doğal olarak Aydın beyin bankadaki servetinde bir miktar eksilmeye neden oldu… Aradaki açığı kapatmak için olsa gerek Aydın bey, gözünü Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişine dikmiş durumda. Bu da son derece insanı, anlaşılır bir yaklaşım değil mi?

Bu arada, hediye sahipleri bu duruma nasıl bakıyorlar inanın çok merak etmiyor da değilim hani…

Evet, milyarder Aydın bey ile eş, dost akrabaları büyük ikramiyenin hayallerini kura dursunlar, hayatın gerçekleri ile yüz yüze kalmaya 14 gün kaldı!

Dilerim tüm hayalleriniz gerçek olur… Kalın sağlıcakla…

RADAR OPERATÖRÜ