Gündem
11 Kas 2012 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

MİLLİYET'TEN AYRILAN METİN MÜNİR NEREDE BAŞLIYOR? İŞTE YENİ ADRESİ!

Milliyet Gazetesi ile yolları ayrılan köşe yazarı Metin Münir, yeniden okurlarıyla buluşuyor.

BBC’den Financial Times’a kadar dünyanın önde gelen yayın organlarının yıllarca Türkiye temsilciliğini  yapan, Güneş gazetesi genel yayın yönetmenliği sırasında evrensel gazetecilik değerlerini Türkiye’ye taşıyan, son olarak Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Metin Münir, 1 Aralık Cumartesi’den başlayarak yazılarını Türk medyasında artık sadece TürkRus.Com için kaleme alacak.

Okularına duyurdu

Metin Münir’in geniş bir hayran kitlesi yaratan “Pazar yazıları”, hafta sonları TürkRus.Com’un manşetini süsleyecek.

Bir süredir Metin Münir ile TürkRus.Com arasında devam eden görüşmeler olumlu sonuçlandı ve usta yazar, artık TürkRus.Com’da yazacağını, okurlarına yolladığı bir e-mail mesajıyla duyurdu.

 Metin Münir’in mesajı şöyle:

“OKUYUCULARIMA NOT

Ozanköy’den “Pazar yazı”ları 1 Kasım Cumartesi gününden başlayarak, bir süre, her Cumartesi http://www.turkrus.com  ’da yayınlanacak.

Diğer gelişmeleri http://pazaryazilari.blogspot.com/’ dan izleyebilir, arşivimdeki yazıları ve Ölümden Sonraki Hayatım adlı kitabını buradan okuyabilirsiniz.
E mail adresim: metinmunir@ Gmail.com”

TurkRus.Com’dan medyaya yapılan açıklamada, “Öncelikle okurları olarak, Metin Münir’in yıllardır alışkanlık yapan, her biri unutulmazlar arasına giren ‘Pazar yazıları’ndan yoksun kalmayacağımız için mutluyuz. Yazılarını 1 Aralık’tan başlayarak sitemizde yazmayı kabul etmesi de bizim için büyük onur” denildi.

"Kuşlar tamamen kaybolursa..."

“Metin Münir artık sadece TürkRus.Com’da yazacak” başlığıyla duyurduğumuz haberde, yazarın şu unutulmaz sözlerini özellikle slogan olarak kullandık: “Eğer kuşlar tamamen kaybolursa geride bıraktıkları sessizlik dayanılmaz olacak.”

1 Aralık’ı, Metin Münir’in sizleri için kaleme alacağı ilk “Pazar yazısı”nı iple çekeceğiz.

Bu arada yazarımızla özel bir söyleşiyi de, ilk yazının yayınından önce sayfamızda okuyacaksınız.
Yıllardır Türk medyasında özel, saygın bir yeri olan, hem analitik yazıları, hem de “hayata dair” Pazar yazıları ile büyük beğeni toplayan Metin Münir’e bir kez daha “Hoş geldiniz” diyoruz.  Bugün, onun eski yazılarından bazılarını sizlerle paylaşacağız. Yazarın tüm “Pazar yazıları”na, linkini de vereceğimiz kendi özel blogundan ulaşabilirsiniz.

Metin Münir kimdir?

1944 yılında, İngiliz vatandaşı olarak Kıbrıs’ta doğdu. Babası "Kıbrıs vatandaşıyım" diye diretince, hiç İngiliz pasaportu alamadı. İngiliz Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu. Kıbrıs olayları sırasında, üçüncü sınıftayken okulu bıraktı. Kıbrıs’a gitti, mücahitlik yaptı. İki yıl sonra okula geri döndü, mezun oldu.
Kendi deyişiyle "tesadüfen" gazeteci oldu. İlk işi Turkish Daily News’daydı, beş yıl çalıştı. BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times’ın Türkiye temsilciliğini yaptı. Güneş gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu. Yeni Yüzyıl, Sabah ve Vatan’da çalıştı. Son olarak haftanın beş günü Milliyet’te yazıyordu. Basılmış iki kitabı var.