Gündem
01 Kas 2012 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

MİLLİYET'İN ACI KAYBI; EFSANE YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ EREN GÜVENER VEFAT ETTİ! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Milliyet Gazetesi'ne uzun süre emek veren Eren Güvener yaşamını yitirdi..

Milliyet Gazetesi’ne uzun süre emek veren Eren Güvener, hayatını kaybetti..

Milliyet’te uzun bir süre görev alan ve yazıişleri müdürlüğü de yapan Güvener bu sabah vefat etti..

Güvener’in cenazesi 2 Kasım Cuma(yarın) günü öğle vakti Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

EREN GÜVENER KİMDİR?

1943 yılında Mersin’de doğan Eren Güvener İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdikten sonra gazetecilik mesleğini seçti. 1969 yılında Yeni İstanbul gazetesinde mürekkeple nefes almaya başlayan Eren Güvener, sırasıyla, Yeni Ortam, Vatan, Ayrıntılı Haber deneyimlerinden sonra Milliyet ailesine katıldı. 1976 yılından itibaren Milliyet’te sayfa sekreterliği ve ekip sorumlusu olarak hizmet verdi. Milliyet Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Yönetmenliği’ni yaptı. Güvener ’in bir başka özelliği de meslek sendikacılığında aldığı hizmetler. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çeşitli kademelerinde çalışan Güvener, 1986 yılında TGS Genel Başkanı seçildi. 

OĞLU ONUR’U GENÇ YAŞTA KAYBETMİŞTİ

Eren Güvener oğlu Onur Güvener’i çok genç yaşta trafik kazasında yitirmenin acısını yaşamış, ardından da eşi Zehra Güvener’i kaybetmişti.

TGC’DEN BAŞSAĞLIĞI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Eren Güvener’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli Üyemiz, Sürekli Basın Kartı sahibi  Eren Güvener’i kaybettik. Eren Güvener’i sevgi ve saygıyla anarken ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” dedi.

MEDYARADAR Ailesi olarak Eren Güvener ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Milliyet camiasına başsağlığı diliyoruz..


MEDYARADAR- ÖZEL