Gündem
13 Kas 2012 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

MİLLİYET.COM.TR İLE YANDEX ANLAŞTI! KELİMELER TEK TIKLA ARANACAK!

Anlaşmaya göre Milliyet.com.tr sitesindeki haberlerle ilgili anahtar kelimeler tek ‘tık'la Yandex.com.tr'de aranabilecek.

Anlaşmaya göre Milliyet.com.tr sitesindeki haberlerle ilgili anahtar kelimeler tek ‘tık’la Yandex.com.tr’de aranabilecek

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen haber sitesi Milliyet.com.tr, Skorer.com ve Gazetevatan.com ile önde gelen internet arama motorlarından Yandex arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre üç sitenin  ziyaretçileri, okudukları haberlerin içeriği ile bağlantılı anahtar kelimeleri tek ‘tık’la Yandex.com.tr’de arayabilecek. Ziyaretçiler bu sayede, Yandex’in Türkiye’deki internet kullanıcılarına özel geliştirdiği arama teknolojilerinden faydalanarak, daha fazla bilgiye kolayca ulaşabilecek. Bunun yanı sıra, her üç site içinde de Yandex teknolojileri kullanılarak arama yapılacak.

Milliyet.com.tr, Skorer.com, Gazetevatan.com ve Yandex.Türkiye arasında yapılan ve haber portallarıyla bir arama motoru arasında Türkiye’de bir ilk teşkil eden işbirliği, Milliyet ve Vatan Gazeteleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören ve Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın düzenledikleri imza töreniyle kamuoyuna duyuruldu.

Milliyet ve Vatan Gazeteleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada, Yandex’le yaptıkları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Türk basınının öncüsü Milliyet gazetesi ve Vatan gazetesi, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Yandex arama motoruyla önemli bir işbirliğine imza attı. Türkiye’yi geleceğe teknoloji taşıyacak. Bu anlaşmayla birlikte Milliyet, hem köklü geçmişe sahip bir gazete olması, hem de yeniliklere açık yapısıyla Türk basınındaki öncülük görevini sürdürecek. Vatan gazetesi dinamik yapısıyla teknolojik alanda fark yaratmaya devam edecektir. Bu işbirliğinin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise sözkonusu işbirliğiyle ilgili olarak, şöyle konuştu:

“Türkiye’deki internet kullanıcılarına ve internet ekosistemine maksimum fayda sağlamak anlayışıyla çıktığımız yolculuğa, Milliyet ve Vatan gibi iki büyük gazetenin internet portallarıyla yaptığımız, Türkiye’de benzeri görülmemiş bu önemli işbirliğiyle devam ediyor olmak mutluluk verici. Bilgi ve bilgiye erişim günümüzün en önemli değerlerinden biri halinde. Dolayısıyla Milliyet.com.tr ve Gazetevatan.com ziyaretçilerinin bu projeden ve Yandex’in Türkiye’ye özel geliştirdiği arama teknolojilerinden çok memnun kalacağına inanıyorum.”

Milliyet.com.tr