Gündem
15 Mayıs 2014 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Milliyet yazarının Soma tweetleri Kürt'leri çileden çıkardı!

Soma'daki maden faciası ardından Milliyet gazetesi yazarı ve Dört Bir Taraf yorumcusu Kadri Gürsel'in Kürt şehirlerindeki Soma protestoları ile ilgili paylaştığı tweetler sosyal medyada tepki çekmesine neden oldu.

Soma'daki maden ocağı faciası ülkenin dört bir yanında protesto edilirken Kürt illerinde yaşanan gösterilere polisin batı illerine kıyasla daha toleranslı davrandığı iddiası Twitter'da tozu dumana kattı. Milliyet gazetesi yazarı ve Dört Bir Taraf yorumcusu Kadri Gürsel'in konuyla ilgili tweet'i Kürt kullanıcıları çileden çıkarttı.

POLİS KÜRTLERİN SOMA EYLEMLERİNE NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?

Polisin Diyarbakır ve Dersim gibi Kürt şehirlerinde düzenlenen Soma protestolarına karşı müsamaha gösterdiğini ama batı illerinde şiddete başvurduğunu savunan Kadri Gürsel "Dbakır, Dersim, Cizre'deki Soma protestolarına müdahale edilmezken, batıda durum tam tersi. Doğudaki özgürlük ülkenin batısından esirgeniyor" diyerek Twitter'da günün en çok tepki toplayan isimlerinden oldu. Gürsel eleştiriler üzerine attığı tweet'te ise "İktidarın Soma protestolarına ülkenin doğusu ve batısında gösterdiği çifte standartlı tepkinin nedenlerini sakin kafayla düşünmek gerekiyor" dedi.



KÜRT KULLANCILARDAN TEPKİ YAĞDI!
Gürsel'in ilgili tweet'i Kürt kullanıcılardan sert tepki gördü. Polisin Kürtlere saldırmamasından dolayı rahatsız olmakla suçlanan Gürsel aldığı tepkilerin bazılarını kendi hesabından retweet ederek paylaşmayı tercih etti.

İşte Twitter'daki Kadri gürsel tepkileri: