Medya
14 Tem 2017 12:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:59

Milliyet yazarının midesi bulandı! Delilleriyle Adriana Lima-Metin Hara'nın 'reklam aşkı'

Milliyet yazarı Özay Şendir, Türkiye gündemini günlerdir meşgul eden Adriana Lima-Metin Hara aşkının "reklam" olduğunu delilleriyle ortaya koydu.

Dünyanın en ünlü mankenlerinden Adriana Lima ile Türk yazar Metin Hara’nın öpüşürken çekilmiş videosu magazin dünyasında bomba etkisi yaptı. Videonun ortaya çıkmasının akabinde yazar Hara bir açıklama yaparak, aşk iddialarını doğruladı. Son dönemlerin en sükse yapan aşkı bir anda yazılı ve görsel basının en çok ilgi gösterdiği konu haline geldi.

Sosyal medya, köşe yazarları bu konuda çeşitli iddiaları ortaya atmaya devam ediyor.

Milliyet yazarı Özay Şendir de bu aşkın "reklam aşkı" olduğunu iddia etti ve delilleri köşesine taşıdı.

İşte Şendir'in "Adriana Lima ve aşk pazarlaması soruları" başlıklı bugünkü yazısı:

Günlerdir gözlem ve tahminlerle konuşulup durulmasa, konuya girmeyecektim ama dayanamadım.
Adriana Lima ve Metin Hara arasındaki ‘aşk’ ya da ‘reklam aşkından’ söz ediyorum.

SORU 1

Forbes dergisinin 2016 yılında dünyada en çok kazanan 43 mankeni listesinde yıllık 10.5 milyon dolar gelirle ikinci sırada Adriana Lima.

Yıllık gelirinin bir kısmı defilelerden gelse bile asıl önemli bölümü katıldığı programlar ya da etkinliklerden geliyor.

Mesela bu sene Cannes Film Festivali’nde ünlü bir saat markasının yemeğine katıldı Lima.

Soru 1,  bu seviyede para kazanan bir manken, para için Reklam aşkı yaşar mı

SORU 2

Türkiye’de olaylar ve isimler okunur, izlenir de, onların kim olduklarına fazla bakılmaz.

Oysa hem Metin Hara hem de eski sevgilisi olduğu söylenen Beste Kökdemir’in Hürriyet Gazetesi’nin internet sayfalarında yer alan kimdir bölümlerini okuyunca, insan bu işe ajans eli değdiğini gayet iyi anlıyor.

Mesela Metin Hara için yazılmış reklam satırlarına bakalım:

“...İnsanın hayal gücüne sığmayan yetenekleri, insan zihnine sığmayan engin bilgisi ve insan bedenine olan sonsuz güveni sayesinde aldığı ‘tıbben imkansız’ sonuçlarla kısa sürede tıp camiasında yankı uyandırdı. Bugüne kadar tedavisine yardımcı olduğu yüzlerce insanın hayatını değiştiren ve bu bakış açısını, tekniklerini 100 bin’den fazla insanla paylaşan Hara, birçok basın-yayın kuruluşu aracılığıyla milyonlara seslendi...”

Sadece bunlar değil, bitirdiği ilkokuldan tutun da yunus evlat edinmeye kadar normalde olmayacak cümleler de var yazıda.

Hiçbir gazeteci böyle bir kimdir bölümü yazmaz, yazamaz, yazmamalı.

Soru 2, Metin Hara’ya dair bu bilgileri servis eden kim, gazeteler nasıl bu cümleleri koydu sayfalarına?

SORU 3

Eski sevgili olarak hayatımıza giren Beste Kökdemir için yazılmış reklam kokulu kimdir bölümünü de Hürriyet internet sitesinde buldum:

“İstanbul’ a gitme hayali kuran Beste Kökdemir, tercihlerinde hep İstanbul’u yazmış ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nü kazanıp, İstanbul’a gelmiş. Ayça Eren’in fotoğraflarını çekip internette çeşitli sitelere koymasıyla teklifler almaya başlamış. ‘Bir Çocuk Sevdim’ dizisinde ilk Beste Kökdemir’in oynayacağı kararlaştırılmış fakat son anda yapılan bir değişiklikle diziye Gülcan Aslan ile devam edilmiş. Dansta yeteneği olduğunu belirten Kökdemir, kendine çok güvendiğini ve ileride hayalinin Oscar ödülünü almak olduğunu ifade etmiş.12 yaşında sol bileğine ‘Beni hayata döndür’ sonra sağ bileğine de ‘One day’ dövmeleri yaptırmış.”

Kimdir bölümlerinde insanların aldıkları eğitim ve geçmişte yaptıkları anlatılır. Birileri bize üniversite tercihlerinden başlayıp, rol verilmeyen dizilerden çıkıp, Oscar alma hayali ya da dövme yaptırma yaşına kadar bir sürü cümleyi okutuyor ve bunun adı da kimdir kısmı mı oluyor?

Soru 3, Burada toplu bir pazarlama faaliyeti mi söz konusu? Bir süre sonra, Metin Hara, Beste Kökdemir için Adriana Lima’yı terk etti haberi mi okuyacağız?

SORU 4

Eski sevgili olduğu söylenen Beste Kökdemir, bu ilişki için ne diyor diye bir bölümü de NTV’nin internet sitesinde buldum.

İlginç olan Kökdemir nerede gazetecilerle karşılaşmış, ona kim bu soruları sormuş, öyle detaylar yok ama bakın ilginç bir cümle var:

“Arkadaşlar sakin. Zaten vardı böyle bir şey. Benim de bildiğim bir şeydi. Metin’le dostluğumuz gayet güzel devam ediyor. Her şey yolunda.”

Soru 4, Türkiye’de eski bir sevgilinin, bir zamanlar birlikte olduğu kişinin yeni ilişkisinin doğru olduğuna dair ikna cümleleri kurduğu kaç olay gördünüz?

SONUÇ

Adriana Lima’nın kazancına bakınca, reklam aşkı yaşadığı iddialarına inanası gelmiyor insanın. Ancak bir ajans tarafından servis edildiği her satırından  belli özgeçmişler, eski sevgilinin bizi yeni ilişkinin gerçek olduğuna dair kurduğu cümle, hatta onlarca kamera ve muhabir nerede bulup sorular sordularsa artık, ‘Arkadaşlar sakin’ lafının metne yerleştirilmesi, ergen misali, kalabalık yerlerde Adriana Lima’yı öpme-elleme çabaları midemi fena halde bulandırıyor.