Medya
15 Oca 2020 14:52 Son Güncelleme: 15 Oca 2020 16:48

Milliyet yazarından Mustafa Sandal'a ayar! "Erkek olmak için uzuv yeterli ama...

Mustafa Sandal okuyucuyla buluşturduğu "Beni Ağlatma" adlı kitabıyla şu günlerde adından söz ettiriyor.

Mustafa Sandal kitabında önceki yıl anlaşmalı olarak boşandığı 10 yıllık eşi Emina Jahovic, Tuba Ünsal, Sabahat Doğanyılmaz gibi aşk yaşadığı kadınlara da yer vermişti.

Kitabında Defne Samyeli ismine de yer veren ve onunla bir süre birlikte olduğunu ancak sonrasında ‘Defne Samyeli’nin varlığının hayranlarının kendisine olan ilgisini azaltacağı endişesiyle onunla birlikteliğinin bittiğini yazan’ Mustafa Sandal yazdığı bu satırların ardından Defne Samyeli’nin tepkisini çekmişti.

Mustafa Sandal'a bir tepki de Milliyet yazarı Özay Şendir'den geldi. Şendir yazısında Mustafa Sandal'a, "Pratikte erkek olmak için bir uzuv yeterli ama yürekte ve davranışta erkek olabilmek başka bir duruş, başka bir tavır gerektirir." ifadeleriyle ayar çekti.

İşte Milliyet yazarının bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Teoride, bir kadını hamile bırakmak, baba olmaya yetiyor. Ama gerçekte baba olmak için, emek, sevgi ve ilgi gerek.
Teoride erkek olmak için bir uzuv yeterli.
Ama pratikte o lafın içini doldurmak zor. Mustafa Sandal, kitabında iddia ettiği gibi geçmişte Defne Samyeli’yle bir ilişki yaşadı mı, yaşamadı mı diye merak ediyor insanlar.
Zerre merak etmiyorum.
Velev ki yaşamış olsunlar, bu yıllar sonra Sandal’a, kitabının tanıtımı için Samyeli’ni çerez olarak kullanma hakkı verir mi?
Onca yılın anlatıldığı söylenen bir kitap, Samyeli üzerinden konuşuluyor günlerdir, belli ki başka ilginç bir noktası yok.
Samyeli, “Hayatım boyunca toplam dört kere gördüm diyor” şarkıcıyı.
‘Biri yalan söylüyor ama kim?’ dedektifliği yapmaya gerek yok.
Sandal, 2014’te Posta’ya verdiği bir röportajında “Hep uzun ilişkilerim oldu, çapkın değilim ki.
1-1.5 sene sürerdi genelde” demiş ve eklemiş “Her erkek kadar gecelik kaçamaklarım olmuştur” diye...
Şu ‘her erkek’ kısmı ilginç geldi bana.
Her erkek, şimdi ya da geçmişte beraber olduğu kadının adını bırakın kitaplarda yazmayı, arkadaşlarına bile anlatmaz, özelidir.
Erkek dediğin, araya ayrılık girmiş olsa da, bir zamanlar paylaştığı duygu ya da tutkuya saygı duyar, o insanı reklam malzemesi yapmaz.
Sandal’ın, kitabında iddia ettiği gibi geçmişte Samyeli’yle bir ilişki yaşadı mı, yaşamadı mı diye merak etmeyin hiç.
İlk aşkınızın, elinizi ilk tutan ya da sizi ilk öpen erkeğin, yıllar sonra bir kitap yazdığını ve izninizi almadan sizden bahsettiğini düşünün bir an.
Ne hissedersiniz böyle bir durumda?
Yazının başındaki cümleye dönelim...
Pratikte erkek olmak için bir uzuv yeterli ama yürekte ve davranışta erkek olabilmek başka bir duruş, başka bir tavır gerektirir...