Gündem
16 Haz 2011 08:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

MİLLİYET YAZARINDAN İLGİNÇ İDDİA! RTÜK'E BDP'Lİ ÜYE Mİ GELİYOR?

Temmuz ayında görev süresi dolacak olan 3 RTÜK üyesinin yerine sürpriz isimler gelebilir.

RTÜK'te 3 üyenin görev sütesi doluyor. Yeni meclis aritmetiğine göre görev sütesi dolan adaylardan biri BDP destekli bağımsız milletvekillerinin oluşturacağı grup tarafından seçilecek.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu köşesinde RTÜK üyeleri değişiyor BDP'nin üye sürprizi olabilir dedi.

"Temmuzun ikinci haftasında RTÜK'te üç üyenin görev süresi doluyor. Bu üyeler, AKP kontenjanından seçilen Vahap Darendeli, Başkan Vekili Taha Yücel ve merhum Mehmet Dadak'ın yerine CHP kontenjanından seçilen Korkmaz Alemdar." diyen Koloğlu şöyle devam etti:

BDP' BİR ÜYE SEÇEBİLİR

Bu üyelerin yerine Meclis'in yeni Üst Kurul üyelerini seçmesi bekleniyor. Genel seçim olmasaydı, yine iki AKP, bir CHP kontenjanından üye gelecekti. Seçim sonuçlarına bakılırsa, yeni durumda bir AKP, bir CHP ve bir BDP kontenjanından seçilmiş üye olabilir. Ama bu henüz kesin değil. Sadece bir tahmin. Meclis açılacak, Meclis Başkanlık Divanı seçilecek, hesaplar yapılacak ve sonra RTÜK üyelikleri için seçim yapılacak.

RTÜK BAŞKANI DA DEĞİŞEBİLİR

RTÜK'te başkanlık süresi iki yıl. Temmuzun ikinci haftasında RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'un başkanlık süresi sona eriyor. Yeniden seçilebilir veya yerine başka bir üye başkan olabilir. Bu henüz belli değil.
Neyin ne olacağını biraz da yeni seçilecek RTÜK üyeleri belirleyecek. Yani Temmuz ayında RTÜK'te epeyce değişiklik olacak