Medya
15 Tem 2015 14:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Milliyet yazarından çarpıcı yorum: Bir koalisyon olsun TRT tatlı su balığı gibi yön değiştirir!

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, "Bir koalisyon olsun TRT aynen 'tatlı su balığı' gibi yön değiştirir" yorumunu yaptı.

Milliyet gazetesinin Cadde ekinde televizyon yazıları yazan ünlü müzisyen Sina Koloğlu, bugün köşesinde "RTÜK üyelerini Meclis Seçmesin" çağrısı yaparken, çarpıcı bir dizi yorum yaptı.

7 Haziran seçimleri sonrası tek parti yerine bir koalisyonun iktidar olacağını anımsatan Koloğlu, "Bir koalisyon olsun TRT aynen 'tatlı su balığı' gibi yön değiştirir" yorumunu yaptı.

RTÜK üyelerini Meclis Seçmesin

Hep söylerim RTÜK olsun, TRT olsun 'özerk' yapılara kavuşmasını ne iktidar ne de muhalefet ister. Neden istemez? İşte RTÜK'ün hali.

Üyelerini meclis seçiyor. 10 sene AKP iktidarda diye onun çoğunluğu vardı. Şimdi muhalefet de güçlü çoğunluk kendisine geçti. Aynı şey TRT için de geçerli. Bir koalisyon olsun TRT aynen 'tatlı su balığı' gibi yön değiştirir. 2002 yılında değişiklik yapmaya gidildi. 5 üye TBMM'den, 4 üye değişik kurumlardan diye. Hani orada bile (kurumların adayları yani) 'kim iktidardaysa onun adamı' yer alacaktı. Bir nebze 'demokratik' bir durumdu. Onu bile kabullenemediler, 2005 yılında aynı tas, aynı hamam yaptılar.

Koalisyon RTÜK'ü etkiler mi?

Bu yazı yazıldığı sırada RTÜK üyeleri belirlenmiş olacak. Bu soruysa önümüzdeki günlerde önemini koruyacak.

Koalisyonun RTÜK başkan ve üye seçiminden sonra olsa da tahminim, üyeleri etkileyecektir. Aldığım duyumlar, 7 Haziran'dan sonra AKP'li üyeler karşısında blok olan muhalefet hafif hafif bölünme başladı. MHP'nin RTÜK'te CHP ve HDP'den ayrı düştüğü öne sürülüyor.
Kulislerde AKP'li üyeler arasında bile bir çekişme var olduğu konuşuluyor.

Basın müşaviri görevinden ayrıldı

RTÜK, basın müşaviri Neriman Saraçoğlu görevinden ayrıldı.

1997 yılından bu yana kurumda aynı görevde. Basınla ilişkileri sürdürmek kolay değildir. Neriman Hanım kurumu en iyi tanıyan, televizyon sektörünü bilen, basından gelmiş, bürokrasinin en tecrübeli basın müşavirlerindendi diyebilirim.