Polemik & Kulis
07 Ağu 2017 16:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Milliyet yazarı TRT'ye dayandırdı, iddialı konuştu: Eurovision'u unutun! (Medyaradar/Özel)

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Türkiye’nin Eurovision’a katılmayacağını söyledi ve bunun nedenini bir bir açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Türkiye’nin Eurovision’a katılmayacağını söylemesi sonrası, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu’ndan da dikkat çeken bir paylaşım geldi. Eyüboğlu, TRT yönetiminin Eurovision konusunda kesinlikle bir geri adım atmadığını ve mevcut haksızlıklar devam ettikçe böyle bir katılımın söz konusu olamayacağını yazdı.

ANKETLER BİLE YAPILDI

Türkiye’nin boşu boşuna Eurovision’a kimin katılacağını tartıştığını dile getiren Milleyet yazarı, “Son günlerde "Türkiye, Eurovision 'a kesin katılacak, sadece yarışmaya hangi şarkıcıyla gideceği belli değil" gibi bir algı oluşturuldu. Hatta bu amaçla birçok anket yapıldı, kiminden Aynur Aydın kiminden Aleyna Tilki kiminden de Atiye birinci çıktı” ifadelerini kullandı.

HERHANGİ BİR İLERLEME YOK

Eyüboğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Algı ve anketler böyle de, gerçek ne peki? Konu, TRT yönetiminde görüşüldü ve toplantıdan şimdilik çıkan sonuç şu: TRT’nin bugüne kadar karşı durduğu ve haksız olarak nitelendirdiği konularda herhangi bir ilerleme söz konusu olmamıştır. Aksine, Türkiye’nin bugüne kadar ki başarılarında etkisinin büyük olduğu bilinen televoting oylarının sonuçlara etkisi yüzde 50’ye indirilmiş, diğer yüzde 50’nin ise ulusal jüri kararı ile belirleneceği belirtilmiştir.

BOŞUNA ÇENE YORMAYIN

Ayrıca yarışmanın ön katılım ve nihai katılım bedelleri oldukça yüksek olup, yarışma katılım giderleri gelirlerinden çok daha fazla bir maliyet doğurmaktadır. Üstelik, kurucu 5 ülkenin doğrudan finale katılması da diğer bir adaletsizlik olarak görülmektedir. Bu tablodan benim anladığım şu: Boş yere, "Eurovision'a o gitsin, bu gitsin" diye çene yormayın. Bu koşullarda EUROVISION'U UNUTUN.



MEDYARADAR/ÖZEL