Medya
20 Haz 2018 09:48 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

Milliyet yazarı TRT yetkililerine sordu: FIFA’nın istemediği görüntüler ne oluyor?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde 'Dünya Kupası maçlarındaki görüntüler, yaşanan gerçekleri yansıtıyor mu?' sorusunun yanıtını verdi.

Dünya Kupası maçlarındaki görüntülerin yayın hakkının FIFA'da olduğunu belirten Sina Koloğlu, FIFA'nın istediği görüntüleri yayınladığını, Alman kanalının bu durumu stadlara kendi kamerasını sokarak çözdüğünü söyledi.Milliyet yazarı Koloğlu, TRT'nin nasıl yayın yaptığına dair detayları yetkililere sorup köşesinde paylaştı.

İşte Koloğlu'nun köşesinde kaleme aldıkları...

FIFA’NIN İSTEMEDİĞİ GÖRÜNTÜLER NE OLUYOR?

Dünya Kupası maçlarındaki görüntüler, yaşanan gerçekleri yansıtıyor mu?


Karşılaşmaların yayın hakkı FIFA’da ve o hangilerini istiyorsa, onlar yayınlanıyor. Maç esnasında ekrana gelen bir kavga ya da tuhaf durumlar (Mesela Löw’ün ilginç el hareketleri!) bize gösterilecek mi? Alman ARD kanalı, bunu çözmüş. Statlara kendi kamerasını sokuyor. Yayın merkezi Moskova’da değil, Almanya Baden-Baden’de... Bu sayede, FIFA’nın göstermek istemediği görüntüleri yayınlama şansına sahip. Peki TRT nasıl yayın yapıyor?

'Ne geliyorsa, yayınlıyoruz'

TRT Spor yetkililerine sordum ve şu yanıtı aldım: “Dünya Kupası prodüksiyon ekibinin rejisine müdahalemiz söz konusu değil. Rusya’dan gelen neyse, biz onu aktarıyoruz. Maçları yerinden anlatıyoruz, böyle bir filtreleme konusunda spikerlerimizden şikayet gelmedi. Saha dışında kendi ekiplerimizin aldığı görüntülerle ilgili bir sıkıntı yaşamadık.”

Üründül ne zaman başlıyor?

Dünya Kupası başladığında, izleyicinin gözleri Ömer Üründül’ü aradı. Bu konuyu da sordum. TRT Spor’da yayınlanacak maçlarda, Üründül yorumcu olarak destek verecek. Seyirci, biraz daha bekleyecek.