Medya
08 Mayıs 2021 11:49 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2021 11:57

Milliyet yazarı 'Tarkan' gerçeğini açıkladı! "MSG’den bir isteği vardı..."

Eyüboğlu, "Tarkan'a 'Müzisyenlerin çığlığına kulaklarını tıkayan şımarık' diyenler gerçeği öğrenince özür diler mi? Bekleyip göreceğiz" dedi.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Tarkan ve Sezen Aksu'nun da aralarında olduğu bazı sanatçıların 2020'de paylarına düşen telif gelirlerini almadığını ve Koronavirüs nedeniyle işsiz kalan müzisyenlere dağıtılmasını istediğini söyledi.

Eyüboğlu, "Tarkan'a 'Müzisyenlerin çığlığına kulaklarını tıkayan şımarık' diyenler gerçeği öğrenince özür diler mi? Bekleyip göreceğiz" dedi.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, 'İşsiz müzisyenlere Tarkan'dan gizli destek' başlıklı yazısında, şarkıcı Yıldız Tilbe'nin sosyal medyada başlattığı bir akımla "pas attığı" Tarkan'ın "Nasıl bir amaca hizmet edeceğini pek anlamadım, bir parçası olmak gelmedi içimden" yanıtını hatırlattı. 

Sabah yazarı Hıncal Uluç ve Günaydın'dan Mevlüt Tezel'in "Tarkan benim için bitti", "Tarkan ayıp etti" tepkilerinin geldiğini de anımsatan Eyüboğlu, Hürriyet yazarı Ömür Gedik'in ise "Tarkan doğrusunu yaptı" dediğini anlattı.

Gedik ile Uluç arasında yaşanan tartışma sonrası şarkıcı Ferhat Göçer'in sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptığını aktaran Eyüboğlu, şöyle devam etti:

"Göçer'in 'Zalimsin Hıncal Ağabey' başlıklı yanıtının satır arasında, 'Tarkan dahil sayısız meslektaşım sessizce ve özveriyle kazandıklarını bağışladılar' diye yazdı. Göçer, MSG yönetiminde o yüzden üstü kapalı geçti, ben açayım.

Tarkan ve Sezen Aksu’nun da aralarında bulunduğu MSG üyesi bazı sanatçılar, 2020 yılında paylarına düşen telif gelirlerini almayıp, pandemi sürecinde işsiz kalan müzisyenlere dağıtılmasını istedi. Bu sanatçıların MSG’den bir isteği vardı, o da bu operasyonun gizli tutulması.

Düne kadar Tarkan'ı, 'Aç müzisyenlerin çığlığına kulaklarını tıkayan 'şımarık'. O müzisyenler sayesinde 'Megastar' oldun' diye eleştirenler, bu gerçeği öğrendikten sonra özür diler mi? Bekleyip göreceğiz."