Gündem
07 Tem 2014 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Milliyet yazarı medyayı topa tuttu: Her yer Erdoğan!

Başbakan Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'a kıyasla medyada çok daha fazla yer bulduğunu yazan Aslı Aydıntaşbaş, medyayı topa tuttu...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yazılı ve görsel basında yer bulma oranlarını masaya yatıran Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş çarpıcı bir medya eleştirisine imza attı.

AK Parti'nin adayı Başbakan Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'a kıyasla medyada çok daha fazla yer bulduğunu hatırlatan Milliyet yazarı "Her yer Erdoğan" başlıklı yazısında adayların eşit olmayan bir yarışta rekabet ettiğini yazdı.

İşte Aydıntaşbaş'ın yazısındaki ilgili bölüm:

ADAYLAR EŞİT KOŞULLARDA MI YARIŞIYOR?

Soruyorum size: Adaylar sahiden eşit koşullarda mı yarışıyor?

Örneğin Başbakan’ın adaylığını açıkladığı o tantanalı seçim toplantısını 28 kanalın canlı yayınladığını biliyoruz. Peki CHP-MHP çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Yozgat’taki seçin startını canlı yayınlayan kaç kanal vardı sizce? 2 mi 3 mü?
Gazete ve televizyonların, Erdoğan’a İhsanoğlu’ndan daha fazla yer vermesi anlaşılabilir. Erdoğan halihazırda başbakan; attığı her adım da bu yüzden haber değeri taşıyor. Ancak İhsanoğlu ya da diğer aday Selahattin Demirtaş’ı tamamen hiçe saymak ya da temsil oranıyla açıklanamayacak ölçüde sansürlemek, her şeyden çok bir demokrasi sorunuyla karşı karşıya olduğumuza işarettir. 

DEMİRTAŞ'I SADECE CNN TÜRK VE NTV'DE GÖRDÜM

Örnekleri çoğaltabilirim. Selahattin Demirtaş, Çankaya adaylığını Erdoğan’dan bir gün önce, geçen Pazartesi Ankara’da açıkladı. Ancak ben HDP adayının basın toplantısını sadece CNN Türk ve NTV’de yakaladım. Ya diğer kanallar? Kazanma şansı ne kadar düşük olursa olsun, bu kadar mühim bir seçimde 3 adaydan birinin yarışa katıldığını açıklaması, 100’üncü defa yapılan ”İftar sofrasında sağlıklı yemekler” röportajlarından bir nebze daha önemli değil mi?  

AA VE TRT MUHALİF ADAYLARI BLOKE EDİYOR

Anadolu Ajansı’nın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun programlarına gündeminde yer vermemesi, haklı olarak eleştirildi. Ajans bunu değiştireceğini bildirmiş. Ancak TRT’den hiç umudum yok. Dün Kanat Atkaya, Hürriyet’teki köşesinden TRT’nin 30 Mart seçimleri öncesinde hangi partiye ne kadar zaman ayırdığını bir kez daha hatırlatmış: Ak Parti 812 dakika, MHP 48 dakika, CHP 45 dakika ve nihayet HDP’ye 2 dakika!

TRT'NİN GELİRİ MEHMET CENGİZ DEĞİL BİZ VATANDAŞLARDAN

TRT’nin gelirleri, Mehmet Cengiz gibi işadamlarından değil, biz vatandaşların ödediği vergilerden geldiğine göre, burada bir adalet sorunu yok mu?
İsmet Berkan, geçen hafta köşesinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na yakın isimlerin İstanbul’da bazı büyük reklamcılarla görüştüğünü, ancak reklamcıların çatı adayla çalışmaya gönülsüz olduğunu yazdı. Eskiden olsa, reklam şirketleri böyle prestijli bir seçimde ballı bir müşteriyi kaptırmamak için birbirlerinin gözünü oyardı. Şimdi ise, belli ki iktidar korkusundan, İhsanoğlu kampanyasına dokunmak istemiyorlar!