Medya
19 Ağu 2010 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

MİLLİYET YAZARI MARATON'U ELEŞTİRDİ, OKURUNDAN ÇOK SERT TEPKİ ALDI!

"‘Maraton' stüdyo haliyle bir kere izleyiciye yabancılaşmış. Sohbet olduğu gibi gitmiş. ancak ..."

Tayyar Cengiz adlı okurum ‘hüsrana’ uğramış. Pazartesi günü yazdığım ‘Kalite tamam ruh gitmiş’ yazımla ilgili. Burada özetle “Markus Merk’le ciddiyet gelmiş, ama biz biraz sululuktan hoşlanırız” diye yazdım. Kendisi şöyle demiş:

“Milliyet gazetesindeki bugünkü yazınızı okudum ve şaşırdım! Yani eğer sizler gazeteci olarak köşelerinizde böyle şeyler yazarsanız, bizler ne yapmayız? Ülkenin kaderi midir TV ekranlarında milletin birbirine küfür etmesi? Futbolseverlerin kaderi midir Erman Toroğlu’nun küfürlerini dinlemek?

Eğer küfür edilen programın ruhu var ise, onların küfürlü programını izlemeyen bizler ruhsuz muyuz? Adam tek bildiği bel altında ne kadar uzuv ve işlevi varsa onlarla ilgili insanlara yakıştırmalarda bulunmak, bunun neresi ruh Allah aşkına?

Her ülkede iyi ve kötüler vardır, eğitimli ve eğitimsizler vardır, ama ne olur sakın ha Türkiye’nin hepsinin böyle olduğunu yazmayın, bu ülkede bu jargonu kullanan çok ama pek çok, ama ne olur sizler yazmayın.”

Ben burada bir saptama yaptım. ‘Maraton’ stüdyo haliyle bir kere izleyiciye yabancılaşmış. Sohbet olduğu gibi gitmiş. Bir özeleştiri yapayım. Erman Toroğlu ile Ahmet Çakar ‘Son Kale’ programında gerçekten son kale oldular. Ben bu programın izlenmesini tavsiye etmiyorum. Bu anlamda okuruma katılıyorum.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET