Medya
09 Mar 2018 14:33 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:04

Milliyet yazarı 'dost acı söyler' dedi, Dıscovery Channels'ı uyardı!

Milliyet yazarı Özay Şendir NTV Spor'u satın alan DMAX'a 'televizyonculuk' tecrübeleriyle hangi tavsiyelerde bulundu?

Türkiye'nin en önemli spor kanallarından NTV Spor yakında yayın hayatını sonlandıracak. NTV Spor'un yerine Discovery Communications'un D-Max isimli kanalı yayına başlayacak.

Milliyet yazarı Özay Şendir, 17 Mart Cumartesi gerçekleşecek olan bu değişim dolayısıyla bir yazı kaleme aldı. Şendir yazısında D-Max'ın tanıtımlarını eleştirdi. Halen devam etmekte olan programların yeniymiş gibi sunulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Şendir, "Türk seyircisi taksit taksit büyüme yerine, kuvvetli başlangıçları seviyor" uyarısında bulundu.

İşte Şendir'in bugünkü yazısından "Dost acı söyler Discovery Channels" başlıklı o bölüm:

17 Mart Cumartesi günü yeni bir kanal yayına girecek Türkiye’de. NTV Spor’u satın alan DMAX, bir erkek eğlence kanalı olarak saat 22.30’da yayına başlayacak. D-Max için  bazı sorularım var.

Tanıtılan programlardan bir çoğunu zaten Discovery ve Discovery Showcase kanallarında seyrediyorum. ‘Altın Peşinde’, ‘Ölümcül Av’, ‘Tamirat-Tadilat’, ‘Ed Staffford’la Kurtuluş Öyküleri’ bildiğim ve izlediğim işler zaten... Kaldı ki ‘Tamirat-Tadilat’ta program ortağı Edd China yapımdan ayrılmış, yerine yeni bir isim gelmişti. Ama dağıtılan tanıtımlarda Edd China’nın görüntüleri var. China programa mı döndü, yoksa yeni kanalda eski bölüm tekrarları mı olacak? Dizilere ya da ‘Tesla Belgeseli’ne itirazım yok ama bana yollanan tanıtımda sözü edilen ‘Fear The Walking Dead’ için 2018 sonunda yayına girecek deniyor.

Bugüne kadar edindiğim tecrübe, bana şunu söylüyor; Türk seyircisi taksit taksit büyüme yerine, kuvvetli başlangıçları seviyor.     

Discovery Networks Türkiye Başkanı Lydia Fairfax, kariyeri boyunca içerik konusunda çok çalışmış, sözleşmeler yapmış biri, sektöre sonradan girenlerden değil yani. Eğer iyi bir içerik yoksa, kanal adı, arkasındaki grup ya da büyük reklam bütçesinin işe yaramayacağını en az benim kadar biliyordur. Ne demek istediğimi de en iyi o anlayacaktır diye umuyorum...