Medya
12 Mayıs 2017 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:40

Milliyet yazarı açıkladı: Türkiye'de ilk kez TV festivali düzenlenecek!

Türkiye'de ilk kez TV festivali düzenleneceğini Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu köşesinden duyurdu.

Türkiye'de ilk kez TV festivali düzenlenecek. 28 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçeleşecek olacak festivale, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ev sahipliği yapacak.

İşte Ali Eyüboğlu'nun o yazısı...

TÜRKİYE’DE İLK KEZ TV FESTİVALİ OLACAK


28 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı bir ilke ev sahipliği yapacak.

Şimdiye kadar birçok büyük projeye imza atan Rabia Bakıcı Güreli (İkon Events), Selim Sefada (Sefada Entertainment) ve Serkan Altıner’in (Salt İletişim), birlikte düzenleyecekleri TVCON’la hedefleri, “Hayal ettirenlerle hayal edenleri” bir araya getirmek.

Televizyon yıldızlarıyla seyircileri buluşturacak “Televizyon Festivali” TVCON’da neler mi yapacak? Önceki gün bir araya geldiğim üç ortağın TVCON’a dair anlattıkları özetle şöyle:

“Televizyon Festivali” TVCON’da format satışı olmayacak. Öğrencilerin 20, yetişkinlerin 40 lira ödeyerek gireceği TVCON’da her kanala eşit yer verilecek.

İki bin kişilik büyük salonda her TV kanalına üç workshop hakkı tanınacak. TV kanalları etkinliklerde yeni projelerini tanıtacak ve ekran yıldızlarıyla hayranlarını buluşturacak. TV izleyicileri, dizilerin sadece oyuncularıyla değil, yönetmenleri, senaristleri ve yapımcılarıyla da sohbet etme, merak ettiklerini sorma hakkını elde edecek.

Dünyada benzerleri yapılan, ama Türkiye’de ilk kez düzenlenecek TV Festivali’ne bilet alıp girenler, isterlerse greenbox’la sevdikleri dizi yıldızıyla karşılıklı oynama şansını yakalayacak ve bu çekimlerin CD’sini anı olarak saklayacak.

TVCON’da her yıl format yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılanlardan jürinin seçeceği 10 projenin sahipleri, projelerini satmak için TV yöneticilerine sunum yapma şansı elde edecek.

TV kanallarının yanı sıra dijital platformlar ve cast ajanslarının da katılacağı üç gün sürecek TVCON’dan elde edilen gelirin büyük bir kısmı, belirlenecek sosyal sorumluluk projesine aktarılacak.