Radar Hattı
20 Şub 2010 12:11 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

MİLLİYET, VATAN VE STAR TV'NİN SATIŞINDA FLAŞ GELİŞME!..SATIŞ NEDEN YATTI? HANGİ GELİŞMELER YAŞANDI?

Doğan Grubu ile Koza Grubu arasında yapılan pazarlıklar sona erdi. Koza Grubu, Star TV, Milliyet ve Vatan gazetelerini almaktan vazgeçti.

Akın İpek'in sahibi olduğu Koza ve Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan grupları arasında şok bir gelişme yaşandı. Koza Grubu yaptığı incelemelerin ardından Star TV, Milliyet ve Vatan gazetelerinin alımından vazgeçti.


Gerekçe olarak, bu yayın kuruluşlarının zararda olduğu gösterildi ve ticari olarak 'ölü' yatırım olduğu gösterildi. Bu medya kuruluşlarının alımdan kesin olarak vazgeçildi.


Koza Grubu son dakikaya kadar satışla ilgilendi. Koza Altın'ın halka arzından elde edilen 600 milyon dolarlık gelirin bu alıma hazırlık olarak yapıldığı öne sürüldü.


Ne var ki görüşmeler, son günlerde bir çıkmazın içerisine sürüklendi. Akın İpek'in yakın çalışma arkadaşları, Doğan Grubu ile yapılan pazarlıkların doğru bir zeminde gitmediğini ve zamana yayılarak yayın kuruluşlarının sorunları ile birlikte devredilmesine çalışıldığını telkin etmeye başladı.


Başta mutabakatla belirlenen sorunların tamamen çözülmemesi üzerine Koza Grubu ipleri kopardı. Satıştan dün itibariyle tamamen çekildi. Çekilme gerekçesini "şirketlerin sürekli zararda" olmasını gösterdi.


Kimi çevreler görüşmelerin Koza Grubu'nun pazarlık edilen rakamın içine Posta Gazetesi'nin konulmak istendiğini ileri sürse de gerçek öyle değil.


İddiaya göre Doğan Grubu, Maliye ile olan sorunlarını çözme yolunda bir ışık gördü ve bundan dolayı satışı bilerek yokuşa sürdü. Bu iddia doğru ise Doğan Grubu, 4.5 milyar lirayı bulan ceza konusunda Maliye Bakanlığı ile 1 milyar liralık bir ceza ile kurtulmuş olacak.


Doğan Grubu'nun görüşmelerini yürüten aynı zamanda Hürriyet'in de yazarı olan Prof. Şükrü Kızılot, Aydın Doğan'a umutlu gelişmelerden söz ediyor ve zaman kazanmasını telkin ediyordu.