Gündem
30 Nis 2011 21:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

MİLLİYET GAZETESİ'NİN SATIŞI NASIL GİZLİ TUTULDU? AKLINDA NASIL BİR MİLLİYET VAR?

Milliyet ve Vatan gazetesinin yeni patronu Yıldırım Demirören, kendi gazetesi Milliyet'in Cadde ekinden Songül Hatırısu'ya konuştu!

Milliyet gazetesi Cadde ekinden Songül Hatırısu’ya konuşan Milliyet ve Vatan’ın yeni patronu Yıldırım Demirören, gazeteyi Maslak ya da Kavacık’ taşıyacaklarını söyledi.

İşte Hatırusu’yun yazısının ilgili bölümü...

Peki Demirören’in aklında nasıl bir Milliyet var? Kaliteli, dinamik ve özellikle gençlerin elinden düşürmek istemeyeceği bir gazete yapmak istiyor Yıldırım Bey. Milliyet’i eski şaşaalı günlerine kavuşturma hayali var. Bana, “Gazeteyi sizler yapıyorsunuz. Hep birlikte takım olarak heyecanla çalıştığımızda Milliyet gibi bir marka için bu uzak bir hedef değil. Gazetenin asıl sahibi sizlersiniz, işi siz yapacaksınız, okurların takdir ettiği kaliteli ve saygın bir gazete çıkaracaksınız, biz de bunun için size ortam sağlayacağız” dedi.

Milliyet’in başka gruplarla görüşmesi sürerken Demirören ismi birçok kişi için süpriz olmuştu. Demirören’e satışı nasıl bu kadar gizli tutabildiklerini de sordum. Üç haftalık bir geçmişi varmış ailenin satışa dahil olmasının. Üç hafta önce Milliyet’in kurucusu Ali Naci Karacan’ın torunu, yani diğer yeni patronumuz Ali Karacan, Demirören’in kapısını çalıp ilgilerinin olup olmayacağını sormuş.

Bu teklif aile içinde müzaakere edilmiş, herkesin sıcak bakmasıyla talip olunmuş. Yıldırım Bey, halinden çok memnun görünüyordu. Umarım yeni dönem Demirören ve Karacan Aileleri gibi, gözbebeğimiz ve yuvamız Milliyet için de hayırlı olur