Gündem
22 Tem 2010 14:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

MİLLİYET GAZETESİ YAZARI ÖRSAN ÖYMEN ANILDI!

Milliyet gazetesi yazarı Örsan Öymen ölümünün 23. yıldönümünde Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Örsan Öymen’in kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Örsan Öymen, kızı Yasemin Öymen, ağabeyi Altan Öymen, yeğeni CNN Turk Programlar Koordinatörü Aslı Öymen, torunu Örsan Gedik , Hürriyet Gazetesi başyazarı Oktay Ekşi, Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve gazeteci arkadaşları katıldı.

" ÖRSAN ÖYMEN HEM MUHABİR HEM KÖŞE YAZARI OLARAK ÖRNEK GÖSTERİLMELİ "

1987 yılında Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden gazeteci Örsan Öymen ile ilgili bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, "Örsan Öymen’i bir dönemin ciddiyetten uzak sağlık anlayışı nedeniyle kaybettiğimize ben hala inanmaktayım. Çünkü kriz geçirdiğinde yakında bir hastane varolsaydı inanıyorum ki Örsan Öymen daha uzun yıllar bizimle birlikte gazetecilik yapma olanağına kavuşurdu" dedi.

Erinç, Örsan Öymen’in hem muhabir hem köşeyazarı olarak gençlerin örnek alması gerekn bir insan olduğuna vurgu yaptı. Erinç, "Tabii haber anlayışı da Türkiye’de de dünyaya paralel olarak değişiyor. Acaba Örsan Öymen yaşıyor olsaydı; bugün de kendisi başarılı gazeteciler arasında sayılır mıydı ? Doğrusu kuşkum var. Çünkü habercilik bize öğretilenin dışına kaymış durumda " diye konuştu. Daha sonra Örsan Öymen’in mezarı başında ruhu için dua okundu.

"ÖRSAN ÖYMEN’İ ANMANIN EN GÜZEL YOLU ONUN DÜŞÜNCELERİNİ İLKELERİNİ ARAŞTIRMAK "

Örsan Öymen’in kızı Yasemin Öymen ise, babasının kendisi için çok özel bir insan olduğunu kaydetti. Gözyaşlarına hakim olamayan Yasemin Öymen, " Bu kadar sene geçtikten sonra hala insan o kayba alışamıyor. Anladığım kadarıyla meslek hayatında da öyle bir insandı ki o kayba aslında basın sektörü de alışamamış " diye konuştu.

Basın etiğiyle ilgili babasının adının anıldığında mutlu olduğunu söyleyen Yasemin Öymen, " Herhalde 40 sene geçtiğinde de aynı şeyi hissediyor olacağız " şeklinde konuştu. Öymen’in kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Örsan Öymen ise, " Gazeteci yazar Örsan Öymen Türk basınında bir köşetaşıdır. Dürüst gazetecilik, insani yaklaşım konusunda ve bu bozuk düzenle mücadele etmiş olması açısından gerçekten herkesin örnek alması gereken bir gazetecidir. Günümüzde rahmetli Örsan Öymen gibi cesur gazeteci bulmak kolay değil.Genelde mevcut düzen için varolan, tabii istisnalar var mutlaka ama bir medya oluşumu karşımıza çıkıyor. Bu sebeple Örsan Öymen’i anmanın en güzel yolu onun düşüncelerini ilkelerini araştırmak; onları savunmaya devam etmektir diye düşünüyorum " dedi. Öymen’in ağabeyi gazeteci yazar Altan Öymen ise, "Tabii özledim çok .Uzun bir zaman geçti. 23 sene oldu. Son görüştüğümüz zamanı hep hatırlıyorum. Teselli arıyor insan tabii " şeklinde konuştu.

ETİKETLER
#örsan öymen