Polemik & Kulis
09 Haz 2016 16:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:18

Milliyet, Fikret Bila'nın istifasını görmedi!

Fikret Bila, dün Milliyet çalışanlarına gönderdiği e-posta ile gazeteden ayrıldığını açıklamıştı

Milliyet gazetesi, yaklaşık 3 yıl önce Demirören ailesi tarafından genel yayın yönetmenliği görevine getirilen Fikret Bila'nın istifasını sansürledi. İdari görevinin yanı sıra, 30 yılı aşkın bir süredir çalıştığı, istihbarat şefliği ve Ankara Temsilciği de yaptığı Milliyet’le yollarını tamamen ayırdığını dün açıklayan Bila'nın istifa kararına gazetenin hiçbir sayfasında yer verilmedi.

İstifa haberini Milliyet çalışanlarına bir e- posta ile duyuran Bila'nın açıklaması şöyleydi:

"Değerli çalışma arkadaşlarım,

Üç yıldır yürüttüğüm genel yayın yönetmenliği görevimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Başta sayın Erdoğan Demirören olmak üzere Demirören ailesine ve her zaman her konuda desteğini gördüğüm siz değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sevi ve saygılarımı sunuyorum."

Bu açıklamasına yer verilmeyen Fikret Bila'nın adı Milliyet'in künyesinden henüz çıkarılmadı.

Doğan grubuna dönme ihtimali

Fikret Bila, yaklaşık iki ay önce on yıl TGRT Haber'de çalıştıktan sonra Milliyet'te yazmaya başlayan Mehmet Soysal'ın Demirören ailesi tarafından medya grubu başkanlığına getirilmesine itiraz etmiş, bunun üzerine söz konusu atama geri alınmıştı. Bila'nın yıllarca çalıştığı Doğan Grubu’na dönebileceği, Hürriyet'te yazabileceği konuşuluyor.