Gündem
13 Mayıs 2015 18:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Milliyet 65 yaşında! Doğum günü böyle kutlandı!

Milliyet gazetesi 65. yıldönümünü önceki gece görkemli bir törenle karşıladı.

Milliyet ailesi kuruluşunun 65. yıldönümünü önceki gece görkemli bir törenle kutladı. Gecede Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü, Haldun Taner Öykü Ödülü, Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü ve meslek kıdem ödülleri sahiplerine verildi.

BASINDA GÜVEN DENİLİNCE...

Milliyet gazetesi'nin 65. kuruluş yıldönümü töreni Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Milliyet'in 65. yaşgününün kutlamaktan duyduğu mutluluğu belirten Bila şunları söyledi: "Cumhuriyet tarihinde 65 yaşına ulaşmış çok az sayıda kurum vardır. Birçok çalkantılı döneme rağmen Milliyet'in 65 yıldır Türk basının en etkili, en güvenilir gazetesi olarak ayakta kalmasının temel dayanağı habercilik anlayışıdır. Milliyet'in yayın anlayışı haber odaklıdır. Bu nedenle 'basında güven' denilince akla Milliyet gelir.

Siyasette, bürokraside, diplomaside, ekonomide, sporda karar verici konumda olanların eline aldıkları ilk gazete Milliyet'tir. Güne böyle başlarlar. Gündemi öğrenmek ve doğru okumak için Milliyet'in ne yazdığını görmek gerektiğini bilirler. Aksi halde eksiklik hissederler.

Milliyet'in yayın hayatına başladığı günden beri Türk basının en itibarlı, en güvenilir, en etkili konumda olması nedeni; ülke ve dünya gündemini çok iyi izlemesi, gündem yaratan özel habercilik kapasitesi, sosyal duyarlılığı ve hiçbir zaman düşürmediği seviyeli ve objektif yayın çizgisidir.

Milliyet'in bu nitelikleri kazanmasında emeği geçen başta kurucu Genel Yayın Yönetmenimiz Abdi İpekçi olmak üzere aramızdan ayrılmış bulunan meslek büyüklerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.

Bugün 65. yaşımızı kutlarken, aynı zamanda Abdi İpekçi, Haldun Taner ve Örsan Öymen ödülleriyle, kıdem ödüllerini sahipleriyle buluşturacağız. Ödül alan meslektaşlarımızı şimdiden kutlar, nice yıllara dileklerimle saygılar sunarım."


SAMİ KOHEN: "BENİ BURAYA BAĞLAYAN MİLLİYET RUHUDUR"

Gecede Medya Kıdem Ödülleri ise ilk olarak Milliyet'te 60. yılını dolduran Sami Kohen'e verildi.
Ödülünü Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'den alan Kohen yaptığı konuşmada şunları söyledi: "60 yıl dile kolay. Ben gazeteciliğe başladığım zaman çoğunuz daha doğmamıştı. Herhalde 30 yıllık gazetecilik ödülünü aldığım zaman da burada değildiniz. Belki de çocuktunuz. 60 yıl gerçekten de dile kolay, uzun bir süre yani benim gibi 60 yılını gazetecilikte tamamlamış olan değerli meslektaşlarım var. Beni daha farklı kılan şey 60 yıl boyunca Milliyet'te çalışmış olmamdır. Bir gazetede kesintisiz olarak 60 yıl. Bana hep sorarlar, sen neden bu kadar uzun süre Milliyet'te çalıştın. Valla bunun cevabını vermek hem zor hem kolay. Beni Milliyet'e bağlayan yüksek maaş değil. Zaten böyle bir şey de söz konusu olmadı şimdiye kadar, bu 60 yıl boyunca, bunu da açıkça söyleyeyim. Beni buraya bağlayan Milliyet ruhudur, Milliyet'in kendisidir. Bu ruh nedir? Biz her zaman büyük bir aile olduk. Öyle büyük bir aile ki ben şahsen bekarken zaten birinci yuvam bu Milliyet gazetesiydi. Evlendikten sonra da ikinci yuvam olarak Milliyet'i seçtim. Tabi eşim bu konuda da biraz kıskançtı. Milliyet'i Milliyet yapan işte bu dayanışması, bu uyumlu çalışması, bu karşılıklı anlayışı ve yenilikçi ruhu, muhakkak Türk basınına bir şey katma azmi. Milliyet'i Milliyet yapan, büyük gazete yapan budur."

İKİ EVİM OLDU

Milliyet'te 50. yılını dolduran Doğan Heper ise ödülünü Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay'ın elinden aldı. Heper, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında, "İki evim oldu yıllardır. Biri çocuklarımla, karımla yaşadığım ve bir de Milliyet. Milliyet'te 50 yıl az değil, uzun bir süre. Bu 50 yılın içinde darbeler, hükümetler, cinayetler ve suikastler yaşadım gördüm. Tatil günlerimi hep bu mekanda, Milliyet'te geçirdim. Geçirmekten de memnunum ve bugünlere vardığım için çok sevinçliyim" dedi. Milliyet Adana işletme sorumlusu Mustafa Akköse 40. yıl kıdem ödülünü Revna Demirören'in elinden aldı.