Spor
09 Eyl 2023 00:02 Son Güncelleme: 09 Eyl 2023 13:46

Millilerimiz büyük fırsatı tepti

EURO 2024’te grubunda 9 puanla lider konumda bulunan Türkiye, 6 puanla arkamızda yer alan Ermenistan'ı konuk etti. Grubun ilk maçında deplasmanda karşılaştığımız Ermenistan'ı 2-1'lik skorla geçmiş ve EURO 2024 maceramıza iyi başlamıştık. Aynı performansı bu maçta da sergileyip liderliğini koruma hedefindeki millilerimiz maça da bu düşünce yapısıyla başladı. Karşılıklı ataklara sahne olan maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki beşinci karşılaşmasında sahasında Ermenistan’ı konuk etti. Ay-Yıldızlılar, grupta 9 puanla ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer alıyordu. Zorlu mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve Ay-yıldızlılarımız maç fazlasıyla liderliğini korudu.

BARIŞ ALPER NET GOLÜ KAÇIRDI

İlk yarıda sık sık gol pozisyonuna giren Barış Alper Yılmaz, karşılaşmanın ilk bölümünde net fırsattan yararlanamadı.

AZ FARKLA AUT!

Maçın 29. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile gole çok yaklaştık. Barış Alper'in pasına ceza sahası içinde hareketlenen Kerem'in vuruşu az farkla auta çıktı.

TOP AĞLARIMIZA GİTTİ

Mücadelenin 49. dakikasında top ağlarımıza gitti. Tiknizyan'ın sol kanattan içeri çevirdiği topa Ranos hareketlendi. Cenk'in ıskası sonrası meşin yuvarlak Dashyan'ın önünde kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

BERTUĞ YILDIRIM ATTI!

Maçın 88. dakikasında Halil'in kaleciden dönen şutunda topu önünde bulan Bertuğ, beraberlik golünü attı ve skoru 1-1'e getirdi. Bertuğ Yıldırım ilk milli maçında ilk milli golünü kaydetmiş oldu.

GÜNCEL PUAN DURUMU
1-) Türkiye: 10 (5 maç)

2-) Hırvatistan: 7 (3 maç)

3-) Ermenistan: 7 (4 maç)

4-) Galler 4 (4 maç)

5-) Letonya 0 (4 maç)