Spor
17 Eki 2023 08:41 Son Güncelleme: 17 Eki 2023 08:44

Milli takımı kutlayan TPAO’ya TVF’den dava

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonu olan kadın voleybol takımını sosyal medyadan kutlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ihtar çekerek tazminat istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; TPAO, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası ile 2023 Voleybol Kadınlar Milletler Ligi maçlarını kazanarak şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımını sosyal medyadan kutladı.

HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI

Kutlama mesajında kullanılan fotoğrafın altında TVF ile birlikte TPAO logosunun da yer almasını kötü niyetli bularak ihtarname gönderen TVF avukatları, iddialarını şöyle sıraladı: “Şirketinizin, TVF'den izin almadan ve hiçbir külfete katlanmaksızın Federasyonumuz üzerinden haksız kazanç elde ettiği ve yanıltıcı reklam ile Federasyonumuz veya Milli Takımlar sponsoru olmadığınız halde sponsormuş gibi davrandığı, bu itibarla Federasyonumuz ve Milli Takımlarımızın imaj hakkından haksız faydalandığı ve aynı sektörde faaliyet gösteren Federasyonumuz sponsorlarının haklarının zedelendiği aşikardır. Haksız ve yetkisiz kullanımın tazmini hususunda işbu ihtarın tebliğinden itibaren 7 iş günü içerisinde Federasyonumuz ile iletişime geçilmesini, aksi halde zararın tazmini için yasal yollara başvuracağımızı ihtaren bildiririz.” TVF, Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesinin 2014 yılında milli takımın sponsoruymuş gibi hareket eden bir şirket için verdiği, ‘haksız rekabet eylemi' karanını da ihtarnameye dayanak gösterdi.

‘MİLLİ BİR RUHLA KUTLADIK'

TPAO yönetimi, TVF'na gönderdiği cevap yazısında, TPAO'nun önceliği kâr etmek olmayan ve yüzde 100'ü kamuya ait bir kamu şirketi olduğunu, kurumun haksız rekabet iddialarıyla hiçbir şekilde ilişkilendirilemeyeceğini bildirdi.

Yazıda, “Şampiyonluğu milli bir ruhla kutlamak, büyük coşkuya ortak olmak, hem sporcularımızı hem de başarının arkasındaki TVF'yi kutlamak amacıyla paylaşımlarda bulunduk. İhtarnameyi şaşkınlıkla karşıladık. Milli başarıları bundan sonra TVF'ye yer vermeden coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” denildi.