Gündem
28 Mar 2022 14:22 Son Güncelleme: 28 Mar 2022 14:35

Milli Savunma Bakanlığı'ndan flaş mayın açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiğini duyurdu. Sualtı Savunma Timleri'nin bölgeye intikal etti. MSB, mayının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, İğneada açıklarında deniz mayını tespit edildiğini ve mayının Sualtı Savunma(SAS) timleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildi. SAS timlerinin süratle intikal ettirildiği bölgede mayın emniyete alındı ve etkisiz hale getirildi.

SAS TİMLERİ DEVREDE
Milli Savunma Bakanlığı, Sualtı Savunma timlerinin bölgeye intikal ettiğini açıkladı:

"28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır." 

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı, mayının etkisiz hale getirildiğini açıkladı: "28 Mart 2022 tarihinde İğneada açıklarında tespit edilen mayın SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildi."

BOĞAZ'DA DA GÖRÜLMÜŞTÜ
26 Mart'ta İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde de mayına benzeyen yabancı bir cisim tespit edilmişti. İncelemelerin ardından eski tip bir mayın olduğu tespit edilen cisim, etkisiz hale getirilmişti. Müdahale sırasında İstanbul Boğazı bir süre gemi trafiğine kapatılmıştı.