Gündem
19 Oca 2023 13:58 Son Güncelleme: 19 Oca 2023 14:02

Millî Savunma Bakanı Akar’dan Almanya'ya ziyaret!

Bakan Akar, Almanya'da düzenlenecek 'Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı'na katılacak.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'da düzenlenecek 'Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı'na katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ukrayna'daki gelişmeler, NATO'nun Ramstein Hava Üssü'nde yarın düzenlenecek 'Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı'nda ele alınacak. Milli Savunma BakanıAkar'ın da yer alacağı toplantıya, yaklaşık 30 ülkenin savunma bakanı katılacak. Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşında yaşananlar, bölgedeki sondurum ile yardım konularının görüşülmesi bekleniyor" denildi.

Ukrayna, Şubat 2022'de başlayan savaşta son dönemde bazı bölgelerde elde ettiği başarı ivmesini sürdürebilmek için tanklar da dahil Batı'dan gelebilecek modern silahlara ihtiyaç duyuyor. Uzmanlar Avrupa'da NATO müttefiki ordular tarafından kullanılan Alman yapımı Leopard II tanklarının en uygun silahlar olduğunu belirtiyor.

Berlin’in NATO müttefiki ordularda bulunan tankların gönderilmesini veto etme hakkı bulunuyor. Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş birinci yılına yaklaşırken Kiev, savunma için Batı’dan ağır savaş tankları başta olmak üzere modern silah desteği talep ediyor.