Politika
21 Mar 2017 17:10 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:28

Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu toplantısı

- TBMM Başkanı Kahraman:- "Meclis güzelleşiyor, ışıklanıyor, aydınlanıyor, pırıl pırıl oluyor, çok beğeneceksiniz"- "Tarihe dokuya katiyen zarar verilmeyecek"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste yapılan tadilatlarda tarihi dokuya asla zarar verilmeyeceğini belirterek, "Meclis güzelleşiyor, ışıklanıyor, aydınlanıyor, pırıl pırıl oluyor, çok beğeneceksiniz." dedi.

Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu, 15 Temmuz Anıtı'nın yapımı ile Mecliste devam eden tadilat çalışmalarını görüşmek üzere TBMM Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda, TBMM Başkanı Kahraman başkanlığında toplandı.

Kahraman, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından gazetecilerin "Toplantıda alınan kararlar" ile ilgili sorusu üzerine, "Meclis güzelleşiyor, ışıklanıyor, aydınlanıyor, pırıl pırıl oluyor. Kulisler, 'bir an evvel buradan çıkalım' değil de 'biraz daha nasıl otururum' haline geliyor. Harika oluyor, çok beğeneceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

"İktidar kulisindeki sütunlar mozaik mi kalacak, yoksa mermer mi olacak?" sorusuna İsmail Kahraman, "Mermer olacak. İki kulis arasındaki farkı kaldıracağız. Ola ki muhalefettekiler iktidara geçer, iktidar muhalefete geçer, niye farklı olsun?" karşılığını verdi.

TBMM Başkanı Kahraman, "Kulisler 5 yıldızlı otel lobisi gibi yapılıyor, tarihi dokuya zarar veriliyor" şeklinde eleştiriler yapıldığının anımsatılması üzerine, "Hayır, tarihe dokuya katiyen zarar verilmeyecek. 5 yıldızlı da yanlış, 7 yıldızlı yapacağız." diye konuştu.

- "Kulisteki sütunlarda yer alan mozaikler çok çirkin"

Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu Başkanı İlber Ortaylı da kulislerin karanlıktan kurtulup daha aydınlanacağını söyledi.

Kulislerin mevcut haliyle karanlık olduğunu belirten Ortaylı, "Yeni projeye onay verdiniz mi?" sorusuna, "Bizim karar verme yetkimiz yok, biz sadece tavsiyede bulunuyoruz." yanıtını verdi.

İlber Ortaylı, Bilim ve Değerlendirme Kurulunun istişari bir kurul olduğunu, kulislerin aydınlık olması konusunda tavsiyede bulunduklarını kaydetti.

İktidar kulisindeki sütunlarda yer alan mozaiklerin çok çirkin olduğunu dile getiren Ortaylı, "Aceleye geldiği için öyle olmuş." dedi.

İlber Ortaylı, bir gazetecinin, "Para kalmadığı için sütunlar mozaik olarak yapılmış." sözleri üzerine, "Hayır, çabuk yetiştirmek için öyle yapılmış. Bağdat Paktı, eğer Irak'ta ihtilal olmasaydı burada toplanacaktı o yıl. O yüzden aceleyle yapılmış." ifadelerini kullandı.