Medya
10 Şub 2022 09:23 Son Güncelleme: 10 Şub 2022 09:31

Milli Piyango’da basılan biletlerle ilgili çarpıcı detay! ‘Ticari sırmış…’

Can Ataklı, Demirören Holding ve İtalyan Sisal ortaklığındaki Sisal Şans’a devredilen Milli Piyango’ya dair çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Basılan biletlerle ilgili dikkat çeken bir detayı gözler önüne seren Ataklı, “Satılmayan kaç bilete ikramiye çıkmadığı ticari sırmış” diyerek eleştiride bulundu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinden “Milli Piyango kademeli fiyatlarda sattığı biletlerden (tam, yarım, çeyrek) kaçar adet bastığını neden açıklamaz?” diye çarpıcı bir soru sordu.

Bugünkü yazısında konuya ilişkin CİMER’e yapılan bir başvuruya dikkati çekti. Ataklı, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nden gelen yanıtı şöyle aktardı:

“Gerekli inceleme sonrasında talep edilen bilginin ticari sır niteliğinde bilgi olduğu anlaşılmış olup, kanunlarda ticari sır olarak nitelenen bilgi ve belgeler ile kurum ve kuruluşlar tarafından gerçek ve tüzel kişilerden gizli kalması kaydıyla sağlanan ticari ve mali bilgiler, Bilgi Edinme Kanunu’nun kapsamı dışındadır. Bu sebeple ilgili bilginin açıklanması tarafımızca uygun bulunmamıştır.”

“Yani neymiş? Milli Piyango’nun bastığı bilet sayıları ve satılmayan biletlere çıkan ikramiye konusu ‘ticari sır’ kapsamındaymış” ifadelerini kullanan Ataklı, İyi de ya Milli Piyango bir kısım bileti elinde tutuyor ve ikramiyeleri de bu biletlere çıkarıyorsa ne olacak?” diye sordu.

Yazının tamamı için tıklayın!